Waarom zonnebloempitten zo goed voor je zijn

Zonnebloempitten zijn een leverancier van geweldige voedingsstoffen. Kijk maar bij de voedingswaarde van zonnebloempit. Eén vitamine wil ik er in het bijzonder uitlichten: vitamine E. Die vind je ook in deze onovertroffen zonnebloempasta.

Zonnebloempasta is lichtgeel tot amberkleurig. Het heeft een lichte, neutrale smaak: verfijnd. Bovendien heeft zonnebloempasta (net als zonnebloemolie) een hoge verbrandingstemperatuur, waardoor het zich uitstekend leent om in te bakken. Bij hoge temperaturen gaat niets van de goede eigenschappen en voedingsstoffen verloren.

Zonnebloempitten, boordevol vitamine E
Zonnebloempitten (en dus ook onze zonnebloempasta) hebben een zeer hoge concentratie vitamine E. Vitamine E is een verzamelnaam voor een groep van in vet oplosbare complexen met krachtige antioxiderende eigenschappen. Ze helpen om cellen tegen vrije radicalen te beschermen.

Verder bevat zonnebloempasta geen verzadigde vetten, maar wel meervoudig onverzadigde vetzuren . In overvloed. Linolzuur, oliezuur en palmzuur. Het heeft een gunstige invloed op een hoog cholesterolgehalte en verbetert de conditie van de aderen.  Bovendien heeft je  lichaam vetten nodig om goed te kunnen functioneren, voor energie en voor het goed functioneren van cellen.

Om de juiste vetten in voldoende mate binnen te krijgen, is zonnebloempasta een aanrader. En weet je? Het is nog lekker ook. Je kunt het gebruiken om in te bakken of als vervanger voor margarine op brood. Of doe een klontje zonnebloempasta over gekookte groente: heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *