Zoete aardappel recept met granaatappelazijn

Zoete aardappel recept met granaatappelazijn. Een makkelijk te maken vegetarisch recept.

Zoete aardappel komt net als de gewone aardappel oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. In de VS worden ze traditioneel met Thanksgiving gegeten. In dit recept zorgt de combinatie met room voor een zacht romige smaak. Granaatappelazijn geeft het geheel een frisse bite. Voor de volledigheid vind je hier de voedingswaarde van granaatappel.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 150 g boter
  • 50 g boter
  • 4 el granaatappelazijn
  • zeezout naar smaak
  • 2 el slagroom

Zo maak je het:

  • Was de aardappelen en kook ze
  • Pel en snijd in dobbelsteentjes
  • Smelt in een grote koekenpan de boter (middelmatig vuur)
  • Roer de suiker erdoor en klop tot een gladde massa
  • Voeg granaatappelazijn toe en klop enkele minuten
  • Zet het vuur zachter en voeg beetje voor beetje de slagroom toe
  • Doe de aardappelblokjes erbij
  • Laat zachtjes sudderen tot vrijwel al het vocht is opgenomen en de aardappels door en door heet zijn

Zoete aardappel, een paar weetjes:
De zoete aardappel is aan het doordringen in de Nederlandse keuken. Je ziet ze steeds vaker, bij toko’s maar ook bij de gewone supermarkt en ongetwijfeld heeft dat te maken met de invloed van de Surinaamse keuken hier. In Suriname wordt de zoete aardappel (net als in Mexico en de VS) veelvuldig gegeten. De zoete aardappel bevat veel vitaminen en mineralen en is er in een witte en een roze variant, zoals op de foto al lijkt dat roze weer wat bruinig.

De zoete aardappel kun je net als de gewone aardappel koken, bakken, frituren, poffen.. En dan kun je de zoete aardappel ook nog in zowel hartige als zoete gerechten gebruiken, wat wil je nog meer?

Meer over de ontstaansgeschiedenis en de opmars van de zoete aardappel, vind je hier.

 

Download meer recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *