walnotenolie

Walnotenolie is goed voor je brein

Wat je eet, heeft effect op je lichaam. Voeding beïnvloedt ook je brein  – meer dan je denkt. Bijvoorbeeld hoe je hersenen taken uitvoeren, je humeur, je motivatie en je mentale prestaties. Walnotenolie past in een voedingspatroon dat goed is voor je brein.

walnotenolie goed voor je brein

Een walnoot lijkt wel een beetje op een hersenpan. Toeval?

Walnotenolie voor betere concentratie en minder stress

Je brein is een zeer actief orgaan. Het heeft veel energie nodig en is nog kieskeurig ook. Met de juiste voeding – rijk aan omega 3 – concentreer je je beter, verbeteren je motorische vaardigheden, geheugenfuncties en reactiesnelheid en heb je minder stress. Er zijn zelfs aanwijzingen dat bepaalde voeding het verouderingsproces van je brein vertraagt. De voedingsstoffen uit walnotenolie lijken daarbij een belangrijke rol te spelen.

Omega 3 belangrijk voor je brein

Een voedingspatroon met veel vet en weinig groente en fruit is niet alleen slecht voor je hart, maar kan ook bijdragen aan depressies en agressie. Daarbij zijn zowel de hoeveelheid vet als de soort vet van belang. Want voor intellectuele prestaties heb je omega 3 vetzuren nodig. Dat hangt samen met het feit dat dit vetzuur cruciaal is voor de vorming van nieuwe celmembranen in de hersenen.

Walnotenolie: exact de juiste balans tussen omega 3 en omega 6

Veel mensen krijgen niet genoeg omega 3 binnen. De meestgebruikte plantaardige keukenoliën bevatten voornamelijk omega 6. Goed voor hart en bloedvaten, dat wel. Maar voor een goede breinfunctie is een goede balans nodig tussen omega 6 en omega 3. Walnotenolie heeft die balans – net als hennepolie trouwens.

 Meer lezen over vetten en het brein?

Er is en wordt ongelofelijk veel studie gedaan naar de invloed van voeding op ons lichaam. Dit is een studie over de invloed van vetten op ons brein. In het Engels, dat dan weer wel:
Adding Walnuts To Good Diet May Help Older People Improve Motor And Behavioral Skills” op Science Daily 

1 comment

  1. Pingback: Hoe je makkelijk zelf Reeses maakt - met walnoot - Gezondmetpit | Gezondmetpit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *