Vegetarische pasta met walnoten, rucola en blauwe kaas

Veel sneller dan deze vegetarische pasta met walnoten, rucola en blauwe kaas kun je een overheerlijke vegetarische maaltijd niet op tafel zetten. Binnen 15 minuten eet je. Het koken van de pasta (of pasta met hennepmeel) duurt het langst – gebruik je verse pasta dan gaat het zelfs nog wat sneller.

Het is de combinatie van walnoten en granaatappelzijn (zoet) met rucola (bitter) en blauwe kaas die het hem doen.

Wat heb je nodig voor dit vegetarisch recept met walnoot (4 personen)

  • 500 gr pasta van hennepmeel (of volkoren of andere pasta)
  • 150 gr gepelde walnoten
  • 150 gr rucola
  • 150 gr sperzieboontjes
  • 150 gr blauwe kaas
  • 2 el boter
  • 2 el granaatappelazijn
  • 4 el fijngeknipte bieslook
  • eventueel nog wat roomkaas
  • veel versgemalen zwarte peper

Zo ga je te werk

  • Kook de pasta beetgaar
  • Kook de boontjes beetgaar
  • Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en smoor hierin de walnoten
  • Als ze mooi beginnen te geuren zet je het vuur uit en doe je er 2 eetlepels granaatappelazijn over: goed roeren – je blust als het ware de walnoten af
  • Snijd de blue cheese in blokjes
  • Knip of snijd bieslook fijn
  • Laat de pasta goed uitlekken
  • Doe terug in de pan of op een grote schaal
  • Meng eerst de kaas en de walnoten er door, dan rucola, boontjes en bieslook
  • Direct serveren

Pasta (en dus ook vegetarische pasta) eet je met brood erbij en een groene salade. Ook lekker zijn gegrilde groenten. En veel peper natuurlijk.

Download meer recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *