Vegetarische lunch: volkorensandwich met walnotenspread

Ken je dat, dat je met al dat lekkers in het keukenkastje even niet meer weet wat je als lunch zult nemen? Dan heb ik iets voor je: een vegetarisch recept voor een lunch.

De walnootolie is een mooie tegenhanger van de alfalfa. Simpel te maken, bijzonder smaakvol. Mede dankzij de walnoten en walnootolie boordevol energie en voedingsstoffen. Kijk maar bij de voedingswaarde van walnoot. Maar in de eerste plaats is deze vegetarische lunch natuurlijk heel erg lekker.

Dit heb je nodig voor deze vegetarische lunch:

  • 4 sneetjes donker volkorenbrood
  • half bakje alfalfa
  • 75 g veldsla

voor de spread:

  • 4 eieren
  • 100 g walnoten, gepeld
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik doperwten (400 g)
  • 5 el walnootolie
  • 5 el citroensap
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Kook de eieren hard en pel ze. Laat de doperwten uitlekken en bewaar wat van het vocht. Bak de walnoten circa 10 minuten in een voorverwarmde oven van 150 ºC tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen. Fruit in een koekenpan de helft van de ui in een theelepel olie.

Hak de walnoten fijn in een blender of keukenmachine. Voeg de doperwten, het ei, de knoflook en de gebakken en rauwe ui toe aan het mengsel en pureer. Giet de walnotenolie en het citroensap erbij en roer. De spread moet smeuïg zijn; verdun eventueel met doperwtenvocht. Laat een aantal uur rusten in de koelkast zodat de aroma’s zich kunnen mengen.

Besmeer vier boterhammen met de spread, beleg met veldsla en alfalfa en bedek met de andere boterhammen. Snij in driehoeken en klaar is je vegetarische lunch.

Download meer recepten

Op deze website vind je veel recepten met hennep, abrikoospit, amandel, walnoot, pompoenpit… Wil je meer recepten? Download dan het dikke hennepboek. 100 pagina’s met inspiratie en recepten. Gratis – en alle overige receptenboeken vallen dan ook nog eens bij je in de bus.

Download het hennepboek hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *