Vegetarisch borrelhapje met walnootolie en pompoenpitpasta

Een vegetarisch borrelhapje op basis van walnootolie en pompoenpitpasta. Een heerlijk en verrassend gerechtje van Elisabeth van de Ark.

Elisabeth ontwikkelt recepten met als insteek: simpel maar smaakvol. En dat is soms bijzonder handig. Want je hebt nu eenmaal van die dagen dat je geen zin hebt in koken, maar wel in een apart hapje van het een of ander.

Iets lekkers voor bij de borrel gaat er natuurlijk altijd wel in. Een vegetarisch recept voor een borrelhapje, makkelijk te maken en erg smaakvol. De basis is geitenkaascrème, gemaakt van smeerbare geitenkaas. Op zich heeft geitenkaas een redelijk uitgesproken smaak die erg goed combineert met zoet en walnoten.

Vegetarisch borrelhapje – zoet door pompoenpitpasta
Veel mensen vinden geitenkaas niet zo lekker. Door toevoeging van pompoenpitpasta (zoetig van smaak) wordt dat juist naar de achtergrond gedrukt. Wat overblijft is een subtiel gerechtje dat eigenlijk bij geen borrel mag ontbreken. En door de voedingswaarde van pompoenpit is het nog verantwoord ook.

Dit heb je nodig:

  • 1 el smeerbare geitenkaas
  • 1 tl pompoenpitpasta
  • 1 tl walnootolie
  • snufje chilipoeder
  • snufje uienpoeder
  • snufje selderijzout
  • drupje dragonazijn
  • zwarte peper naar smaak
  • 10 halve walnoten

Zo maak je het:
Meng de eerste acht ingrediënten door elkaar. Wees voorzichtig met chilipoeder, zeker wanneer je het als aperitief gebruikt. Pittigheid blijft namelijk lang hangen en kan andere smaken naar de achtergrond brengen – wat soms jammer is.
Breng de massa over in een kleine spuitzak en spuit een streepje op elke halve walnoot.

Drink er een zoetig drankje bij. Alcoholisch kun je denken aan een zoete port of koude zoete sherry. Niet alleen harmonieert dat mooi met het zoet van dit borrelhapje, ook wordt eventuele pittigheid snel geneutraliseerd.

Download meer recepten

Op deze website vind je veel recepten met hennep, abrikoospit, amandel, walnoot, pompoenpit… Wil je meer recepten? Download dan het dikke hennepboek. 100 pagina’s met inspiratie en recepten. Gratis – en alle overige receptenboeken vallen dan ook nog eens bij je in de bus.

Download het hennepboek hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *