Veganistische hotwings van hennepzaad en bloemkool

Veganistische hotwings? Ik snap je scepsis.

Ken jij de overeenkomst tussen hennepzaad, bloemkool en hotwings? Vast niet. In elk geval wordt dit een lekker veganistisch recept. Misschien wel het lekkerste dat ik ooit met hennepzaad en bloemkool heb gemaakt.

veganistische hotwings

Geloof het of niet, maar met hennepzaad en nog wat ingrediënten wordt dit een heerlijke veganistische hotwing

Amerikanen zijn dol op hotwings. Ik niet, want ik houd niet van de kip die doorgaans voor hotwings wordt gebruikt. Die kip heeft niet lekker buiten mogen scharrelen, is geploft grootgebracht en dat soort rottige dingen. Dat wil die kip niet. En dat wil ik ook niet.

Wat ik wel wil zijn  pittig lekkere snackjes. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat ik een enorme liefhebber ben van hotwings. Maar dan zonder de kip.

Veganistische hotwings dus. Maar hoe moet je dat nou aanpakken? Mijn eigen moestuin en hennepzaad gaven de oplossing. En goed om te weten: deze hotwings doen het goed op de barbecue.

Hennepzaad en bloemkool – een ideale combi voor veganistische hotwings

Dat je met hennepzaad de heerlijkste veganistische recepten maakt wist je al. Maar veganistische hotwings? Jazeker! Deze zijn zelfs zó lekker dat zelfs verstokte vleeseters er niet van af kunnen blijven. Moet je maar eens opletten als je ze gaat barbecuen.

De basis voor mijn hotwings wordt gevormd door bloemkool. Deze groeide gewoon in mijn eigen moestuin, waardoor het hotwings uit eigen tuin geworden, zeg maar.

Ze zijn eigenlijk belachelijk makkelijk te maken. En erg lekker.

Hoe eet je veganistische hotwings?

Je kunt ze maken als borrelhapje, tv-snack, hoofdgerecht of voor op de barbecue. Ik ben gek op een veganistische bbq met lekker veel groenten om te roosteren. Deze hotwings zijn er een perfecte aanvulling op.

In dit recept maak ik pittige hotwings, maar je kunt volop variëren met smaken. Vervang de hete saus bijvoorbeeld door barbecuesaus of dikke ketjap manis.

Dit heb je nodig

  • 100 g geschild hennepzaad
  • 2 el azijn
  • 100 g bloem
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 0,5 dl tabasco
  • 0,5 dl chilisaus
  • 50 g kokosolie
  • naar smaak: zout

Zo maak je ze

Maak eerst de hennepmelk. Dat is eenvoudig: pureer het hennepzaad tezamen met 3 deciliter water in de blender. Gewoon een flinke minuut laten blenden, that’s it.

Gebruik je ongeschild hennepzaad, dan moet je wat er in de blender zit zeven. Dat wil zeggen: de melk opvangen in een bakje. De zaadrestanten die in de zeef achterblijven kun je weggooien, maar eigenlijk is dat een beetje jammer. Je kunt die hennepzaadrestanten namelijk gebruiken als huidpeeling.

Meng de hennepmelk met de azijn en laat dit 5 minuten staan. Roer dan het meel en de knoflookpoeder erdoor. Wentel de bloemkoolroosjes door dit beslag en leg ze op een bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed. De hotwings / bloemkoolroosjes mogen niet tegen elkaar aan komen te liggen.

Ondertussen had je de oven al voorverwarmd op 200 ºC. Schuif de bakplaat erin en rooster de hotwings in ongeveer 20 minuten.

Tijdens dit proces maak je de saus. Smelt in een steelpannetje de kokosolie en voeg daar de tabasco, de chilisaus en zout naar smaak aan toe. Lekker? Neem het pannetje dan van het vuur.

Haal de wings uit de oven en haal ze door de saus. Zorg ervoor dat ze allemaal helemaal bedekt zijn.

Vervolgens leg je ze weer terug op de bakplaat om ze nog 8 minuten in de oven te laten bakken.

Ga je je hotwings gebruiken voor op de barbecue? Dan bedek je de wings wel met de saus, maar je stopt ze niet terug in de oven. Die laatste stap voer je uit op de barbecue.

Het beste kun je de hotwings op een aluminium grillplaatje leggen. Bak ze vervolgens in 5 tot 10 minuten op een middelhete barbecue.

hennepzaad hotwings veganistisch recept 3

 

Een lekkere hotwing-variant

De hotwings zijn onweerstaanbaar met een lekkere veganistische knoflooksaus. Pureer daarvoor 125 gram geschild hennepzaad, een halve deciliter water, twee tenen knoflook en een eetlepel citroensap met de staafmixer. Doe er gehakte peterselie door en breng op smaak met zout en peper.

Ideeën en andere suggesties? Laat het me weten!

Ongetwijfeld is er nog veel meer mogelijk met dit malle recept. Als je nog andere ideeën hebt, laat het me dan weten in de comments hieronder.

Deel dit bericht!

Ken jij andere mensen die geen vlees eten? Of die een veganistische levensstijl hebben? Misschien vinden die deze hotwings van bloemkool en hennepzaad ook wel lekker… Hieronder zie je een button staan met een Facebooksymbool. Als je daar op klikt, verschijnt dit recept op je tijdlijn.

Trouwens: de wereld zou er een stuk beter uitzien als we wat meer hennep zouden eten, en niet alleen als onderdeel van de veganistische barbecue. Dat is misschien nog wel een extra reden om de berichten en recepten van deze website te delen. Het enige wat je hoeft te doen is op de button hieronder klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *