Veganistisch recept met hennep

Veganistisch recept – inspiratie vormt misschien niet de grootste uitdaging voor veganisten. De grootste uitdaging is: hoe krijg je elke dag voldoende eiwitten binnen als je geen vlees, vis of dierlijke producten eet? Soja! zeg je nu. Zelf ben ik niet gecharmeerd van soja. Je weet nooit zeker of er  genetische manipulatie aan te pas komt. Bovendien wordt voor soja nogal wat oerbos omgehaald – ook niet zo’n lekker idee. Dan maak ik liever een veganistisch recept met hennep!

Hennep levert alle aminozuren die je nodig hebt

Gelukkig is er hennep. Dat levert alle essentiële aminozuren. Drie handjes hennepzaad per dag is voldoende om al je eiwitten binnen te krijgen. Rest alleen nog de vraag: wat kun je maken van hennep, hennepolie en hennepzaad?

Dat je als veganist wat minder smaken en mogelijkheden tot je beschikking, daagt veel veganisten uit om verder te kijken en experimenten aan te gaan. De veganisten die ik ken, behoren tot de creatievere keukengebruikers.

Veganistisch recept met hennep

Ik ben zelf geen veganist, maar ik vind het idee wel erg interessant en het sluit natuurlijk naadloos aan bij hennep en mijn overtuiging dat minder vlees eten gewoon goed is voor de planeet waarop we leven.

Ik heb dan ook een aantal ideeën op Hennepweb.nl geplaatst die je van pas kunnen komen. Zoals henneptofu – een zelfbedachte variant op de gewone tofu van soja. Een veganistisch recept dat een stuk smakelijker is (naar mijn idee) en gegarandeerd niet genetisch gemanipuleerd.

Wil je meer veganistische recepten en inspiratie, dan kan ik je de website van Stijn de Kock van harte aanbevelen. Of kijk op vegadutchie.nl, misschien wel de meest inspiratievolle veganwebsite van Nederland.

Ik zou het leuk vinden om te horen wat jij maakt met hennep. Heb jij een veganistisch recept – liefst met hennep? Laat het me weten! En ik benieuwd of deze recepten je helpen om elke dag iets lekkers op tafel te zetten.

Veganistische recepten met hennep op Hennepweb

2 comments

 1. Truus Fleuren

  Hoi Cees,

  op zich lijkt het me een goed plan om CBD-olie in je assortiment op te nemen. Er zullen vast veel mensen baat bij kunnen hebben. Op het moment heb ik er nog niet direct behoefte aan en ik vraag me ook af hoe zuiver het extraheren van de stof is.

  Hartelijke groeten

  Truus

  NB Ik geniet elke dag van de hennep die ik bij je gekocht heb.

  • Cees
   Author

   Hoi Truus,

   Goed om te horen! Wat betreft de extractie: CBD is er in verschillende ‘dichtheden’. Wanneer er 5% op staat betekent dit dat er 5% CBD inzit. staat er 18%, dan is het 18% zuivere CBD. Oftewel op 10 ml 1,8ml CBD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *