Veganistisch borrelhapje: gevulde champignons met abrikoospitpasta

Volgens mij moeten borrelhapjes lekker zijn én feestelijk. Dit is een veganistisch recept voor gevulde champignons die daar helemaal aan voldoen. De abrikoospitpasta zorgt voor een tikkie zoetig accent met een licht bittertje. Het recept is bedoeld als veganistisch borrelhapje, maar wil je er een mooi voorgerechtje van maken, dan kan dat natuurlijk ook. Neem dan per persoon vier champignons of één portobello.

Waarom zijn champignons goed voor je?

Vanwege de vezels. Verder zijn champignons vet- en cholesterolvrij en zoutarm. Ze  bevatten weinig calorieën. Kijk hier voor de voedingswaarden van champignons. Maar goed, een borrelhapje maak je natuurlijk primair vanwege “de lekker”. En dat is dit gerechtje!

Dit heb je nodig:

  • 20 champignons
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 4 el paneermeel
  • 75 g abrikoospitpasta
  • 4 el gahakte peterselie
  • 1 tl oregano
  • Snufje zout

Zo maak je het:

  • Maak de champignons schoon met keukenpapier en verwijder de steeltjes
  • Hak de steeltjes fijn
  • Fruit ze samen met de ui en de knoflook in een koekenpan met olie
  • Voeg paneermeel, kruiden en zout toe
  • Neem van vuur en roer de abrikoospitpasta erdoor
  • Vul de champignonhoedjes met dit mengsel
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de champignons erover – bestrijk licht met olijfolie
  • Bak 5 minuten in een voorverwarmde oven van 175 ºC of plaats ze enkele minuten onder een hete grill

Download meer recepten

Op deze website vind je veel recepten met hennep, abrikoospit, amandel, walnoot, pompoenpit… Wil je meer recepten? Download dan het dikke hennepboek. 100 pagina’s met inspiratie en recepten. Gratis – en alle overige receptenboeken vallen dan ook nog eens bij je in de bus.

Download het hennepboek hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *