Vanille-ijs recept met hennep – of wat anders

Dit vanille-ijs recept met hennep is al verschenen in de zomereditie van  Elisabeth’s magazine, maar komt van origine van de hand van Hennepweb.nl.

Dit vanille-ijs recept is op zich al erg lekker, maar nog lekkerder wordt het als er je er een flinke lepel henneppasta doorheen roert. Of walnootpasta. Of abrikoospitpasta. Of amandelpasta. Of pompoenpitpasta. Dan krijgt je ijsje iets onweerstaanbaar bijzonders. Je kunt de pasta’s er tijdens het ijs bereiden aan toevoegen of er los bij serveren, bij dat bolletje ijs. Bijgaand een hemels vanille-ijs recept, waarbij de pasta’s mooi tot hun recht komen. Lukt ook zonder ijsmachine.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 1 vanillestokje
  • 3 dl halfvolle melk
  • 3 dl slagroom
  • 4 eierdooiers
  • 75 gr poedersuiker
  • 1 tl maïzena
  • henneppasta of walnootpasta of abrikoospitpasta of amandelpasta (of pompoenpitpasta, kan ook)

Zo maak je het

  • Snijd het vanillestokje door in de lengte
  • Pak een pan met dikke bodem, voeg melk en vanillestokje toe en breng aan de kook
  • Klop ondertussen de eierdooiers, voeg suiker en maïzena toe tot een wat dik en schuimig mengsel
  • Als de melk tegen koken aanzit: vuur uit en ± 15 min. laten staan
  • Verwijder het vanillestokje, verwijder de zaadjes en doe die weer in de melk. Breng de melk aan de kook.
  • Meng de hete melk met een garde bij het eimengsel. Doe het mengsel terug in de melkpan op een laag vuurtje (niet koken!) tot een dikke, gladde massa ontstaat.
  • Doe de massa in een kom en roer er eventueel een noten- of zadenpasta naar smaak doorheen. Wil je puur vanille ijs, zet het mengsel dan in de koelkast
  • Nu kun je twee dingen doen: je doet het mengsel in de ijsmachine en die doet het werk voor je (omscheppen). Haal daartoe de massa uit de koelkast en doe deze in de ijsmachine. Meng de geslagen room erdoorheen en laat de ijsmachine draaien tot het ijs dik is.
  • Heb je geen ijsmachine? Klop de room (niet te stijf, moet van de lepel afvallen) en schep het door de koude massa. Doe in een bak en zet in het diepvriesvak (minimaal 8 uur). Om de twee uur even uit de vriezer halen en goed doorroeren.

Als je puur vanille-ijs hebt gemaakt, serveer het dan met een gulle lik hennep-, walnoot-, amandel- of pompoenpitpasta: Z*A*L*I*G!

Download meer recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *