Tagliatelle met walnotenpesto

Tagliatelle met walnotenpesto is een van de vele vegetarische recepten van Hennepweb. Okay, je hebt geen tijd, geen zin om te koken maar wel heel veel zin om lekker te eten. Vegetarisch uiteraard, want vlees eten dat doen we niet.

Noten? Graag! Noten zijn namelijk hartstikke goed voor je. Maar inspiratie voor makkelijke recepten die snel te maken zijn heb je niet.

Ehm… had je niet. Dit vegetarisch recept voor tagliatelle met walnotenpesto staat binnen 20 minuten op tafel – tenzij je zelf de pasta maakt; dan komt er nog flink wat tijd bij.

Ik vind dit zo lekker vanwege de zachte smaak. Behalve voor de tagliatelle, kun je de walnotenpesto ook gebruiken als smeerseltje op een cracker bij de borrel.

Pesto is van oorsprong een specialiteit uit Genua. Het wordt traditioneel gegeten met pasta. in het oorspronkelijke recept worden pijnboompitten gebruikt, maar die heb ik nu vervangen door walnoten. Ik heb meteen ook de oorspronkelijke olijfolie eruit gelaten en er walnootolie voor in de plaats gebruikt. Dat levert direct een heel nieuwe pesto op, met een verrassende en zachte smaak.

Je kunt in plaats van walnootolie trouwens ook hennepolie gebruiken. Daar krijg de pesto weer een andere smaak van.

Het is niet ingewikkeld om te maken. Het is vooral een kwestie van goede inkopen doen: zorg voor goede ingrediënten, want hoe beter de ingrediënten, hoe lekkerder het wordt. Ideaal is om ook de pasta zelf te maken, al is dat een behoorlijk (maar erg leuk!) werkje.

Voor de pesto is het aan te bevelen met een goede keukenmachine te werken. Het kan ook met een staafmixer, maar dat is vaak toch een beetje behelpen.

Dit heb je nodig:

 • 2 tenen knoflook, fijngehakt
 • 1 zakje basilicum
 • 50 g gepelde walnoten
 • 50 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
 • 1 dl walnootolie
 • Zwarte peper
 • 500 g tagliatelle

Voor de garnering:

 • Basilicumblaadjes
 • Handvol walnoten, grof gehakt
 • Zwarte peper
 • Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

 • Hak in een keukenmachine de walnoten met knoflook, zout en peper. Voeg na een halve minuut de basilicumblaadjes toe en laat nog enkele tellen draaien op de laagste stand. Doe over in een kom en giet al roerende de olie erbij. Voeg dan de kaas toe en roer nog eenmaal om.
 • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en giet af. Bewaar wat van het kookvocht. Verdeel de pasta over de borden. Verdun de pesto met 1 à 2 eetlepels kookvocht en giet over de pasta. Roer om. Rasp wat Parmezaanse kaas over de borden, maal er peper over en garneer met wat losse blaadjes basilicum en het walnotenhaksel.

Een vegetarisch recept waar je maximaal 20 minuutjes mee bezig bent.

Tagliatelle met walnootpesto: vraagje

Dit is een van de vele recepten op Hennepweb.nl. Het is niet typisch een recept met hennep, hoewel je als gezegd de walnootolie kunt vervangen door hennepolie. Ik ben benieuwd of jij, als lezer van mijn blog, dit recept al eens had geprobeerd? Kun je dat laten weten in het commentaar hieronder? Dat stel ik zeer op prijs – en je krijgt altijd antwoord terug.

Nog een vraagje: hieronder zie je een Facebook-embleem. Als je daar op klikt, verschijnt er een linkje naar dit artikel op je Facebookpagina. Zou je voor mij op dat symbooltje willen klikken? Dank, dank, dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *