Spinaziesalade met walnoot, feta en granaatappel

Dit is een verraderlijk simpel vegetarisch recept voor een spinaziesalade met smaken die mooi op elkaar aansluiten. Verrassend zijn de granaatappelpitjes. Die geven de salade niet alleen zijn frisheid, ze zorgen ook voor een grappig visueel effect. In het seizoen haal ik de spinazie uit eigen moestuin- die is qua smaak nog altijd onovertroffen. Net als de spinazie van de kweker of (bio) groenteboer.

Spinaziesalade met walnoot, feta en granaatappel
Dit heb je nodig:

  • 100 g spinazie
  • 7 walnoten
  • 50 g feta (blokjes)
  • halve granaatappel
  • 4 el walnootolie
  • 2 el granaatappelazijn
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Was de spinazie en verwijder harde stelen
  • Maak een vinaigrette van olie, azijn, zout en peper
  • Pel de walnoten en hak ze klein
  • Verwijder de pitjes uit de granaatappelhelft
  • Snijd de fetablokjes klein
  • Hussel de vinaigrette door de spinazie zodat alle blaadjes goed met de vinaigrette in aanraking komen
  • Meng walnoot, feta en de helft van de granaatappelpitjes door de sla en verdeel het geheel over vier borden
  • Bestrooi tot slot met de overgebleven granaatappelpitjes

Lekker eenvoudig voorgerechtje.

Download meer recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *