Spinaziesalade met granaatappeldressing – lekker veganistisch

Wat je met granaatappel allemaal kunt doen… smullen! Zoals de granaatappeldressing in deze spinaziesalade. Een lekker veganistisch recept met de zachte smaak van granaatappel.

Deze lekker lichte, friszoete salade eet je als hoofdgerecht. Het lekkerste in het voorjaar met de eerste spinazie-oogst. Serveer het met donker brood of wilde rijst. In kleinere porties kan de salade ook opgediend als voorgerecht. De granaatappelazijn biedt een mooi tegenwicht voor de zoetheid van het fruit.

Dit heb je nodig:

  • 200 g verse spinazie
  • 8 gedroogde vijgen
  • handvol gedroogde cranberry’s
  • handvol amandelen
  • 1 appel,
  • 2 el granaatappelazijn
  • 3 el olijfolie of druivenpitolie
  • 1 tl agavesiroop
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Was de spinazie en droog in slacentrifuge
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes
  • Snijd de vijgen in vieren en hak de amandelen grof
  • Maak de dressing: mix in een kommetje granaatappelazijn, agavesiroop, zout en peper
  • Druppel al kloppende beetje voor beetje de olie erbij
  • Doe spinazie, vijgen, cranberry’s, amandel en appel in een grote slakom
  • Hussel door elkaar met de dressing en serveer op grote platte borden

Download meer recepten

Op deze website vind je veel recepten met hennep, abrikoospit, amandel, walnoot, pompoenpit… Wil je meer recepten? Download dan het dikke hennepboek. 100 pagina’s met inspiratie en recepten. Gratis – en alle overige receptenboeken vallen dan ook nog eens bij je in de bus.

Download het hennepboek hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *