Het soja syndicaat (doe jij er aan mee?)

12 comments

 1. Eva van der Wel

  Ik houe helemaal niet van Soja, iets wat van zichzelf niet naar mijn zin smaakt, komt niet in aanmerking voor mijn smaakpapillen. Dus ik consumeer niet bewust sojaproducten. Meestal is mijn criterium: eet vers en niet uit een fabriek. helaas kan je verpakte voeding niet altijd omzeilen.

  Overigens dacht ik dat je CBD olie van Hennepbloesem moest maken! Is de concentratie dan anders? Heb je hier nog info over?

 2. w.j.voskuil

  Zal het kort houden. Ben met Indisch eten grootgebracht, en heb nooit van Indisch bereid vlees gehouden, behalve de sate’s. Altijd tahoe en tempeh gerechten gegeten. Al jaren mee gestopt, helaas, maar vanwege bovengenoemde redenen.

 3. Fred Zondervan

  Ik eet met geringe hoeveelheid alpro soja biologisch met havermout. Ook tofoe gerookt met kruiden als vleesvervanger. Ben nu ook van alpro met de rijst en havermelk begonnen. Verder alles biologisch en nagenoeg geen soja meer.

 4. Martien van den Hurk

  Hallo Cees, Ik heb het niet meer zo op verplichtingen, net zoals onder het kopje “Geef een reactie” staat.

  Vegetariers dachten vroeger altijd dat Soja bij uitstek de voeding was om vlees te vervangen, niets is echter minder waar. Er werd nooit bijverteld dat enkel gefermenteerde soja goed is voor je lichaam, en dat je het met mate mag eten.
  Voordat de Soja hype begon kon je op enkele plekken nog echt gezonde Sojaproducten kopen, Echter is op dit moment vooral GMO Soja, oerwouden worden ervoor gekapt, net zoals voor Palmsuiker e.d. Wij zelf eten inderdaad ook zoveel mogelijk vers uit eigen tuin, Geen GMO, MSG of wat voor “goedgekeurde”E-nummers dan ook komen bij ons niet meer voor.
  Bewust leven, naar je lichaam luisteren, en je gevoel gebruiken is het enige wat je hoeft te doen om gezond te blijven. Veel de natuur in, en zorgen dat je voldoende vit D3, Magnesium en B12 binnen krijgt is voor veel mensen iets wat op de laaste plaats komt, Helaas nog in teveel gevallen. Maar gelukkig komt daar snel verandering in.

  Ja, Cees Hennepzaad en andere producten zijn nog niet echt laagdrempelig en voor iedereen aan te schaffen, je moet toch best een goed inkomen hebben om hier op regelmatige basis gebruik van te kunnen maken. Want zoals altijd in deze 3e dichtheid, is alles wat van nature gezond is, extreem duur in vergelijking met ongezonde producten uit een supermarkt, dit bepaald mede wat mensen kopen. Terwijl het eerder omgekeerd zou moeten zijn. Geld speelt hier toch ook een grote rol in als ik kijk naar Eko-winkels, Health shops etc.

  Echter wil ik wel benadrukken dat je Hennep overal voor kunt gebruiken in de keuken en daarbuiten, tot zelfs het voorkomen en genezen van ziektes.

  Ik hoop dan ook dat Hennep op korte termijn werkelijk voor iedereen tegen een redelijke prijs verkrijgbaar is, en dat het doel van de handelaren dan meer voor het hoogste goed van de mensheid zal zijn dan voor het gewin.
  En dat zou wel eens eerder kunnen gebeuren dan wij met z’n allen beseffen.

  • Cees
   Author

   Hoi Martien,

   Dat is een automatiseringsdingetje ‘Geef je reactie’. Ik zal aan de webbouwer vragen of hij dat kan veranderen.

   Het beste advies dat er bestaat op het gebied van voeding, heb jij gegeven: begin een moestuin. Zelfs als je geen tuin hebt: een of twee metselkuipen en zelf je sla en spinazie verbouwen. Lekkerder kun je het niet krijgen en gezonder ook niet.

   Wat betreft hennepproducten. Ik stel er zelf zeer strenge eisen aan en een van de voorwaarden is dat het biologisch moet zijn. Nu hoor ik wel eens: hennep is toch altijd biologisch? Maar zo is het helaas niet. Voor een 100% biologisch certificering moet je aan extreem veel eisen voldoen, tot en met verwerking en vervoer. Dat maakt het meteen een stukje duurder. Maar ik zie ook dat ik op internet een stuk voordeliger ben dan anderen – en waar ik het niet ben ben ik altijd nog 100% bio.

   Hartelijk dank voor je reactie! Cees

 5. Truus

  Toen ik nog soja kon verdragen, kocht ik altijd biologische sojaproducten, omdat ik dacht dat die wel verantwoord waren. Nu eet ik ze niet meer, omdat ik ontdekt heb, dat Rawfood me heel goed bevalt en soja verdraag ik gewoon niet meer. Ik eet dus ook veel hennep en die is absoluut niet duur, als je hele hennepzaden in grootverpakking bij Cees koopt!

  • Cees
   Author

   Hoi Truus, ja dat is natuurlijk ook nog eens zo: hennepgrootverpakking is extra voordelig! Maar belangrijker dan dat is dat er ook bij jou een bewustwording aan het ontstaan is over hennep en over soja. Ik ga en heel klein tipje van de sluier oplichten: volgende week komt er een eenmalige hennepsuperaanbieding.

   …ik heb al teveel gezegd…

 6. Mariet

  Al jaren eet ik geen soja meer vanwege de vele nadelige gevolgen ervan.
  Nu, na dit artikel gelezen te hebben ben ik er nog meer van overtuigd van mijn beslissing destijds.
  Mijn pittige uitspraak is dan ook:
  Als ik nu nog sojaproducten zou eten voelt het voor mij als crimineel gedrag. Dit mogen we moeder aarde niet aandoen en hopelijk wordt de mensheid eindelijk wakker.

 7. Marja

  Hai Cees. Heb in het verleden soja gebruikt, vooral sojamelk voor de havermout pap. Nu maakt ik die pap gewoon met water, eerst een nachtje laten weken en dan even koken. Doe er dan een grote klont rauwmelkse in en een schepje imker honing.
  Ben onmiddellijk helemaal met soja gestopt toen ik het hieronder staande had gelezen.:
  uit het boek

  “Het verzwegen verhaal over kanker” – Brian Peskin
  Ontdekkingen van nobelprijswinnaar
  Otto Warburg-arts 1893-1970

  *Soja- en Canola olie wordt afgeraden en ook alle andere soja producten.
  (ook alle andere sojaproducten worden niet aanbevolen, omdat geen van beide oliën/producten ooit voor menselijke consumptie is bedoeld.
  Veel voedingsmiddelen zoals dressings voor salade bevatten deze oliën
  Canola (CANedian Oil Low Acid) is een koolzaad plant en moet genetische gemanipuleerd worden en wordt dus ongezond geacht en soja zou helemaal moeten verdwijnen uit onze voeding
  Soja veroorzaakt struma, – vergroting van de schildklier.
  Uit de vele onderzoeken is gebleken dat soja heel slecht voor de mensen is.
  De verschrikkelijk waarheid van soja was al bekend in 1944.
  Bijna 100 medische en wetenschappelijke art. zeiden allemaal hetzelfde – eet niet te veel soja want het is schadelijk voor mensen en kan in werkelijkheid het risico op het krijgen van kanker verhogen.
  In 1966 hebben onderzoekers ontdekt dat vrouwen die uit soja geïsoleerde eiwitten aten, toegenomen hyperplasie (abnormale vermeerdering van weefsel door toename van het aantal cellen) hadden, een aandoening die vaak tot baarmoederkanker leidt.
  Een jaar later werd in een ander onderzoek ontdekt dat genisteïne in de voeding (wordt in soja gevonden) de cellen in de borst van de vrouw negatief beïnvloed.
  De voedingsindustrie schreeuwt de kankerwerende eigenschappen van soja van de daken.
  Hoewel het mogelijk is dat de aglyconen in gefermenteerde sojaproducten een kankerwerende eigenschap bezitten, is het onmogelijk dat een ongefermenteerd sojaproduct, zoals tofu of sojamelk, deze kankerwerende eigenschap bezit.
  De fermentatie maakt de aglyconen effectief. Het uiteindelijke resultaat? Geen kankerwerende eigenschappen in een ongefermenteerd sojaproduct.
  Soja verzwakt je immuunsysteem, geeft spijsverteringsproblemen, hartaandoeningen en kanker.
  Soja heeft nooit de GRAS (Generally Recognized As Safe) status gekregen.
  Ze dienen beiden als veevoeder of voor industriële doeleinde, Soja had wel goedkeuring voor het gebruik als bindmiddel in kartonnen dozen. Soja is een goed middel voor biobrandstof.
  Japanners consumeren meer soja dan Amerikanen en er komt meer kanker voor in Japan dan in Amerika.
  De wetenschap weet hier van af, maar de industrie probeert dit te onderdrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *