Soba noodles met sesam en amandelen

Soba noodles met sesam en amandelen. Een veganistisch recept voor een pittig hoofdgerecht. Lekker, voedzaam en eenvoudig te maken.

Lekker pittig en bijzonder. De amandelpasta in dit Japanse gerecht met sobanoedels, contrasteert mooi met de knapperige komkommer en pittige lente-uitjes. Serveer met een frisse taugésalade met rode peper.

Dit heb je nodig (6 à 8 personen)

  • 500 g soba noodles
  • 100 g rauwe amandelpasta
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 0,5 dl sesamolie
  • 50 g sesamzaad
  • 50 g amandelschaafsel
  • 0,5 dl sojasaus
  • 3 el rijstazijn
  • chilivlokken
  • handvol koriander
  • 1 komkommer
  • bosje lente-uien
  • zwarte peper

Zo maak je het:

  • Kook de soba noodles volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Laat goed uitlekken
  • Pureer ondertussen de rauwe amandelpasta, knoflooktenen, sesamolie, 2 eetlepels sesamzaad, 2 eetlepels amandelen, sojasaus, rijstazijn en chilipeper
  • Doe de soba noodles in een grote kom en meng de sesam-amandelsaus erdoor
  • Was de koriander en hak fijn
  • Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes
  • Maak de lente-uien schoon en snijd in ringen
  • Meng alles door elkaar en kruid met verse zwarte peper naar smaak

Soba noodles zijn dunne Japanse noodles gemaakt van boekweitmeel. Soba noodles kun je in vrijwel elke toko krijgen. Meer over het gebruik en de herkomst van soba noodles vind je hier.

Download meer recepten

Op deze website vind je veel recepten met hennep, abrikoospit, amandel, walnoot, pompoenpit… Wil je meer recepten? Download dan het dikke hennepboek. 100 pagina’s met inspiratie en recepten. Gratis – en alle overige receptenboeken vallen dan ook nog eens bij je in de bus.

Download het hennepboek hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *