Snelle pasta met courgette en walnootolie

Soms moet je ‘s avonds nog van alles. Of heb je er een dag hard werken opzitten. En dan wil je snel maar gezond en lekker kunnen tafelen. Deze snelle pasta met courgette en walnootolie is ideaal als je geen zin hebt om uitgebreid te koken maar wél lekker wilt eten. Lekker met courgette en basilicum en hartig door de Parmezaanse kaas. Owh… en pasta, dat kan natuurlijk ook pasta van hennepmeel zijn.

Dit heb je nodig:

  • 3 courgettes
  • 500 g pasta (pasta van hennepmeel of een andere pasta naar wens)
  • 1 zakje basilicum
  • 8 el walnootolie
  • Als je het lekker vindt een paar walnoten en gebakken tomaatjes
  • Hennepzaadjes als garnering

Zo maak je het:

  • Breng in een grote pan water aan de kook.
  • Snij de courgettes in vieren, halveer de parten en stoom die in 5 minuten gaar.
  • Gebruik het water om de pasta te koken, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pureer intussen in een blender de courgettes, voeg halverwege de basilicumblaadjes toe.
  • Giet de walnootolie bij de courgettesaus en voeg de geraspte kaas toe.
  • Kruid naar smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af en meng met de saus.
  • Voeg eventueel een tomaatje en wat walnoot toe.
  • Garneer met hennepzaadjes.
  • Serveer eventueel met een gemengde salade.

En morgen gewoon lekker weer aan het werk. Eet ze!

Download meer recepten

2 comments

  1. Richard F

    Heerlijk recept dat heel makkelijk en snel klaar te maken is. Ik had nog een potje groene basilicum pesto aan de saus toegevoegd.

    • Peter

      Hoi Richard,

      Een prima toevoeging. Je kunt er ook de walnotenpesto bij doen, onderdeel van een recept van deze blog. Je vindt het hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *