Rozijnenkoekjes met abrikoospitpasta

Je speurt het hele internet af naar een veganistisch recept voor koekjes. Of naar een raw food recept voor koekjes, maar het is bijna niet te vinden. Behalve deze! Bedacht door mezelf: rozijnenkoekjes die je ‘bakt’ op 40 °C. Dat is de temperatuur die je nog kunt gebruiken als je raw food eet. De koekjes zijn lekker zoet door de rozijnen en de abrikoospitpasta. Uiteraard zijn deze rozijnenkoekjes makkelijk te maken, lekker en goed voor je.

Rozijnenkoekjes bakken zonder hitte

Het leuke van dit recept vind ik dat er nauwelijks een oven aan te pas komt. Ja, om de gekiemde boekweit te drogen – daarvoor heb je wel een oven nodig.

Dit heb je nodig voor rozijnenkoekjes met abrikoospitpasta: 

  • 200 g ontkiemde boekweit
  • 4 el abrikoospitpasta
  • 1 el vanille-essence, bio
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl agavesiroop
  • 200 g rozijnen, geweekt

Zo maak je het:

  • Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen, in een blender of keukenmachine
  • Pureer tot een gladde massa
  • Doe in een kom en meng met de rozijnen
  • Spreid uit op een bakplaat en druk aan tot een koek
  • Laat zo’n acht uur drogen op 40 ºC
  • Snijd naar eigen inzicht in de rozijnenkoekjes*

* Je kunt ook met een platte opscheplepel de koekjes alvast op de bakplaat vóór vormen.

Tip

Je kunt voor dit recept abrikoospitpasta gebruiken en dat is erg lekker. Maar je kunt ook amandelpasta gebruiken (ook erg lekker) en zelfs henneppasta (ook erg lekker). De rozijnenkoekjes gaan er echt anders van smaken. Wil je nog meer experimenteren, voeg dan geschilde hennepzaadjes toe. Dat geeft de koekjes een licht nootachtige smaak.

Iets over abrikoospitpasta (en amandelpasta)

Je staat er wellicht niet zo bij stil, maar zowel abrikoospitpasta als amandelpasta hebben fantastische eigenschappen. Ik geef je hieronder de links naar de voedingswaardetabellen (en ik doe die van hennep er ook bij):

Download meer recepten

Op deze website vind je veel recepten met hennep, abrikoospit, amandel, walnoot, pompoenpit… Wil je meer recepten? Download dan het dikke hennepboek ‘Koken met Hennep’. 100 pagina’s met inspiratie en recepten. Helemaal gratis – en alle overige receptenboeken die ik heb geschreven krijg je dan ook van me. Ze vallen automatisch bij je in de e-mail bus.Naar het gratis hennepboek

Deel je koekjes… en deel dit bericht

Ken je meer mensen die van lekker en makkelijk eten houden dat goed voor ze is? Hieronder zie je een Facebooksymbooltje. Als je daar op klikt, deel je het bericht op je tijdlijn en zien al je vrienden het. Gewoon doen! Alvast bedankt.

4 comments

    • Peter
      Author

      Hoi Gita,

      Eigenlijk is het geen bakken, op 45 °C. Het is eerder drogen. Net zoals dat je tomaatjes kunt drogen in de oven (op ± 50 °C) kun je deze koekjes ook ‘drogen’.

      Maar waarom dan die 45 °C? Dat is de grens voor raw foodies. Mensen met en raw food levensstijl kiezen ervoor hun voedsel niet te koken, te bakken, te stoven of wat dan ook. Voor hen is 45 °C de magische grens: daarboven ondergaat het voedsel een chemische verandering waardoor het niet meer rauw is en dus ook niet meer in die levensstijl past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *