Roergebakken andijvie met geitenkaas en pompoenpitpasta

Andijvie eet ik zelf altijd in het seizoen, uit eigen tuin. Dat is het lekkerst, al kun je het praktisch het hele jaar door verkrijgen in de supermarkt.

Roergebakken andijvie is lekker, maar met een zelf gepaneerd geitenkaasje erdoor wordt het nog veel lekkerder. De geitenkaas laat zich heel goed combineren met pompoenpitpasta. Een vegetarisch recept van Elisabeth van der Ark (ElisabethMagazine).

Het recept is voor 2 personen: voor meer personen pas je eenvoudig de hoeveelheden aan. Laat je niet afschrikken door de lijst ingrediënten: het is heel eenvoudig te maken. En het is smullen van de bovenste plank, maar dat zijn we van Elisabeth wel gewend.

Dit heb je nodig voor roergebakken andijvie:

  • 1 ui
  • 600 gram andijvie
  • nootmuskaat
  • 6 kleine geitenkaasjes
  • 1 diep bord met bloem
  • flink wat zwarte peper
  • snufje uienpoeder
  • snufje kerriepoeder
  • 1 diep bord
  • 1 ei losgeklopt met wat zout
  • 1 diep bord met paneermeel
  • snufje paprikapoeder
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • ½ eetlepel pompoenpitpasta
  • 1 eetlepel pompoenpitolie
  • snufje selderiezout
  • snufje mosterdpoeder
  • snufje gemberpoeder
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel
  • beetje citroensap

Zo maak je het

Pel en snipper de ui. Verwarm 1 eetlepel (olijf)olie in een wok en laat de ui op laag vuur langzaam zacht en glazig worden. Een klein bruin randje mag. Voeg de andijvie erbij, laat slinken en het water verdampen.

Dep ondertussen de geitenkaasjes droog en leg ze in het bord met de bloem. De bloem is gemengd met de zwarte peper en kerriepoeder. Klop het overtollige bloem eraf en haal dan door het losgeklopte ei met zout. Daarna door de paneermeel die gemengd is met paprikapoeder.

Verwarm de andere eetlepel olie. Als de olie goed heet is en verspreid over de koekenpan, leg dan de kaasjes erin en laat aan één kant goed bruin worden. Draai dan voorzichtig om.

Bak ondertussen de aardappelpartjes in de oven.

Roer af en toe in de pan de andijvie. Wanneer die klaar is, hittebron uitdraaien en luchtig afdekken met wat aluminiumfolie zodat het niet helemaal afkoelt. Maak ondertussen de dressing met de pompoenpitpasta, de pompoenpitolie, selderijzout, mosterdpoeder, gemberpoeder, geraspte mierikswortel en een beetje citroensap. Zorg voor een mooie, smeuïge emulsie.

Smullen!

 

Download meer recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *