Recept veganistisch ijs – lekker en makkelijk

Recept veganistisch ijs? Best een lastige. Want zomaar even een veganistisch ijsje halen, dat valt nog helemaal niet mee. Tenminste: niet als je het in de supermarkt moet kopen. Of bij de ijsboer.

In het ijs dat je daar koopt, wordt praktisch altijd wel een of ander dierlijk eiwit gebruikt. Zelfs in het waterijs kom je het nog wel eens tegen. En dat wil je nou net niet.

Lekker en makkelijk: veganistisch ijs

Laat ik het niet mooier maken dan het is. Want veganistisch recept, dat klinkt dan weer zo. Terwijl dit ijsje echt het makkelijkste van het makkelijkste is. Ik zou het daarom zelf geen recept willen noemen. Eerder een lekker makkelijkheidje.

Zoals je misschien weet, houd ik van gezond, lekker en van makkelijk. Als het mooi weer is (of dreigt te worden) dan maak ik alvast ijs. Voor mezelf maar ook voor mijn kinderen. En het hoeft niet per sé gezond te zijn, maar een suikerbommetje is niet nodig en het zou handig zijn als er meteen wat goede voedingsstoffen in zouden zitten.

Behalve wat hennepzaadjes, voeg ik aan dit ijs helemaal niks toe. Het is erg lekker en als gezegd super makkelijk om te maken. Eigenlijk doet de vriezer het meeste werk.

Neem hennepzaadjes zonder schil. Die zijn een beetje nootachtig van smaak en geven dit veganistische ijsje evengoed een lekkere bite.

Recept veganistisch ijs

Kies lekker fruit dat voor handen is. Aardbeien, kiwi, sinaasappel, frambozen bijvoorbeeld.Het leukste is om fruit te nemen met contrasterende kleuren.

Was het fruit goed en pers een paar vruchten uit voor het sap. Eventueel kun je hier wat fructose aan toevoegen of agavesiroop.

De rest van het fruit snijd je in dunne plakjes.

Doe vruchten en sap in een ijsvorm-met-stokje, en voeg er een paar hennepzaadjes aan toe. Nu de vriezer in en na 15 minuten nog wat hennepzaad toevoegen. Op die manier worden de hennepzaadjes mooi verdeeld over het ijs en zakt niet alles naar de bodem (wat dus later de bovenkant van het ijsje is). Vervolgens met rust laten en goed laten bevriezen: superijsjes.

En nooit meer gezeur over ‘ik-wil-een-ijsje’, ‘nee-je-moet-fruit’ ‘ik-wil-een-ijsje’, ‘nee-je-moet-fruit’, ‘ik-wil-een-ijsje’, ‘nee-je-moet-fruit’, ‘ik-wil-een-ijsje’, ‘nee-je-moet-fruit’.

Hennepzaad in ijs, wat doet dat voor je? 

Precies wat het altijd voor je doet. Hennepzaadjes zijn een bron van Omega 3 en Omega 6 in precies de juiste verhouding. Ikzelf eet ongeveer twee handjes hennepzaad per dag en de hoeveelheden in deze ijsjes zijn wat dat betreft eigenlijk te gering.

Wel geeft het hennepzaad de ijsjes een onverwachte en lekkere “bite”: hennepzaad smaakt een beetje nootachtig en dat combineert goed met het fruit. Hier vind je de voedingswaarde van hennep.

Meer (veganistische) recepten met hennep

Op deze website vind je veel recepten met hennep. Maar ook met abrikoospit, amandel, walnoot, pompoenpit… En ik heb nog veel meer recepten geschreven. Die zijn verzameld in een dik e-book: Koken met Hennep.100 pagina’s met inspiratie en recepten. Gratis! Je kunt het hier downloaden.

Ken je nog iemand die van veganistisch ijs houdt?

Als je nog iemand kent die veel plezier zou hebben met dit recept, deel het dan op je Facebookpagina. Het is heel eenvoudig. Hieronder zie je een knop met een Facebooksymbool en als je daarop klikt komt dit veganistische ijsrecept automatisch op jouw tijdlijn te staan.

Alleen even op de knop klikken!

3 comments

  1. Ziet er heerlijk uit, net als veel andere veganistische recepten op deze site maar…. Honing past niet in een veganistische leefstijl.
    Veganisten eten en gebruiken niets dat afkomstig is van dieren, dus ook geen honing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *