Helpt pompoenpitolie prostaatklachten verminderen?

Prostaatklachten komen voor bij mannen, meestal boven de 50 jaar. Om meteen de paniek weg te nemen: prostaatklachten zijn doorgaans goedaardig.

Iedere man heeft een prostaat en vanaf de pubertijd gaat de prostaat groeien; dat gebeurt onder invloed van hormonen. Die groei zorgt bij zo’n 30% van de mannen uiteindelijk voor een goedaardige vergroting. En voor klachten aan de prostaat: zo vanaf het 50ste levensjaar krijgt men er last van. Deze goedaardige prostaatvergroting is iets heel anders dan de kwaadaardige. Die prostaatklachten worden ruim 6000 keer per jaar vastgesteld, in 60% van de gevallen bij mannen ouder dan 70 jaar.

Goedaardige prostaatklachten
We beperken ons hier tot de prostaat met goedaardige vergroting. Dat kan tamelijk ongemakkelijk zijn. Bij goedaardige prostaathyperplasie zoals het ook wel heet, is de prostaat vergroot en drukt tegen de urinebuis aan, waardoor plassen moeilijker gaat.

Onderzoek invloed pompoenpitten op prostaatklachten
Naar klachten aan de prostaat is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Ook zijn er verschillende onderzoeksartikelen over de effecten van pompoenpitten op prostaatklachten. In twee onderzoeken is opgemerkt dat wanneer pompoenpitolie werd gegeven aan ratten waarvan de prostaat overmatig was gegroeid, er een forse vermindering werd waargenomen van de grootte van de prostaat. Aangegeven wordt dat pompoenpitolie de groei van de prostaat kan reguleren

Een eetlepel pompoenpitolie per dag zou al bijdragen aan het verbeteren van de prostaatfunctie en het verminderen van prostaatklachten. Kijk hier voor de voedingswaarde van pompoenpit.

Hier vind je verschillende onderzoeken naar prostaatklachten:

 Ook interessant:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *