Pompoenpuree van gestoomde pompoen – veganistisch recept

Pompoenpuree? Dat maak ik van zelfgekweekte pompoenen. En dat je met pompoen heerlijke gerechten kunt maken, wist je natuurlijk al. Je kunt het grillen, bakken en koken (voor de soep). Maar je kunt het ook stomen en er dan pompoenpuree van maken.

Hoe moet je pompoen klaarmaken?

De bereiding van pompoenpuree is heel simpel, terwijl je er een prachtig, smeuïg en heel smakelijk gerecht mee op tafel zet. Het schillen is eigenlijk het meeste werk, en dat mag ook al geen naam hebben.

Een echte najaars-hit 

In de herfst zijn ze te kust en te keur te koop en je kunt ze zelf kweken. Je ziet ze echt overal liggen. Misschien komt het door de invloed van Halloween, misschien zijn we hier op een andere manier pompoen meer gaan waarderen. Het is in elk geval een verrassend simpele groente.

Groente? Nee, een vrucht. Met pitten. Die pitten kun je ook eten. Of uitpersen. Of vermalen tot een smeuïge pasta. Niet van elke pompoen zijn de pitten eetbaar. Met name in Oostenrijk, Italië en Canada staan pompoenkwekerijen voor de pitten.

Pompoenpuree: veganistisch recept van vegadutchie

Een veganistisch recept voor gestoomde en gepureerde pompoen vind je op de blog van  Vegadutchie. Op Vegadutchie staan geweldige simpele recepten, die ook nog eens heel smaakvol zijn. En… zonder dat er ook maar iets van dieren aan te pas komt. Veganistisch dus.

Zoals ook dit supereenvoudige recept. Pompoen schillen en in stukken snijden. 15 minuten stomen, tot de stukken gaar en zacht zijn. Dan even af laten koelen en er olijfolie, komijnpoeder en paprika poeder bij doen (en wat peper en zout).
Vergeet vooral niet een flinke scheut pompoenpitolie toe te voegen – dat haalt de smaak zo lekker op. En zet Vegadutchie in je favorieten. Zoveel veganistische inspiratie is nooit weg natuurlijk.

Download meer recepten

Op deze website vind je veel recepten met hennep, abrikoospit, amandel, walnoot, pompoenpit… Wil je meer recepten? Download dan het dikke hennepboek. 100 pagina’s met inspiratie en recepten. Gratis – en alle overige receptenboeken vallen dan ook nog eens bij je in de bus.

Download het hennepboek hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *