Alles wat je over het eten van pompoenpitten zou moeten weten

9 comments

    • Cees Schouls

      Hoi Trudy,

      Hartelijk dank voor je reactie en sorry voor mijn late bericht.

      Het is belangrijk om gevarieerd en gezond te eten. Een handjevol pompoenpitten helpt, net als een paar walnoten en wat hennepzaad. Ik zou niet alleen pompoenpitten eten als ik jou was..

  1. Willemien

    Hoe ga je om met het schilletje om de pompoenpit, als je ze laat drogen wordt dit heel hard en daarna is de binnenpit erg moeilijk te verwijderen.

    • Cees
      Author

      Willemien,
      Niet alle pompoenpitjes zijn geschikt om te eten. Zoals ook niet alle pompoenpitten geschikt zijn om olie van te persen. In Oostenrijk en het noorden van Italië worden veel pompoenen gekweekt waarbij juist de pitjes belangrijk zijn.

      Mijn advies: pitjes van de lokale buitenlandse super (die zijn lekker en het voordeligst). De Jumbo’s en Appie’s van deze wereld hebben ze ook, maar dan betaal je de hoofdprijs.

  2. Miranda

    Hallo, vind pompoenpitten geweldig, maar de 300 kcal per 100 gram zijn bijna niet te vinden.
    Overal zijn ze het dubbele, zelfs als er staat dat ze onbewerkt zijn. Iemand tips om aan de echte gezonde van 300 kcal te komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *