3 comments

 1. Marja

  Hai Cees, Ik ben me ervan bewust dat hennep iets geweldigs is en vooral voor moeder aarde. Je kan er zoveel van maken, plastic, kleding e.d. wat beter afbreekbaar is.
  Heb het ook regelmatig gebruikt, zoals meel om brood te maken, de hennepzaadolie en de zaadjes.
  Ik kom regelmatig bij natuurartsen en daar laat ik producten testen of het bij mij oké is en helaas wordt alles op het gebied van hennep bij mij afgekeurd. Daar baal ik natuurlijk erg van. Niet alleen hennep wordt afgekeurd maar ook macca, cacaobonen, brandnetel, zoethout, ciazaad, chorella, groene thee, silicium, cocosvet, heermoesthee, glucosamine en nog meer………….
  Dus hierdoor weet ik het even niet meer.
  Ik eet nu wel zo nu en dan zeevis, (die zit vol troep) maar vlees dat krijg ik niet meer door mijn keel, en de bak/braadlucht alleen al daarvan wordt ik al misselijk van. Wel doe ik sinds kort, soep maken van mergpijp.
  Door het niet eten van vlees en vis zijn mijn tanden aan het afbrokkelen, snapte eerst niet waardoor dat kwam, maar na het lezen van het boek van Weston Price is het me nu duidelijk geworden, ik kom ook iets te kort.

 2. Kees

  Eet je geen vlees of vis? Hoe kom je dan aan je ….. vitamine B12 ??
  Ook B12 kan je lichaam niet zelf aanmaken en het zit alleen maar in dierlijk voedsel. Laat het eens testen. Ik had na jarenlang vegetarisch eten een drastisch tekort aan B12. Een paar maanden een spuitje halen en “klaar was Kees”. Sindsdien eet ik dus regelmatig een beetje vis of biologische vlees (kip, rund, vaak ook orgaanvlees), meestal bij een boer aan huis gekocht.
  Waarom ben je vegetarisch gaan eten? Welke motieven? Bij mij was dat gezondheidsoverweging.
  Het natuurlijke voedingspatroon van de mens is dat wat men tot voor 10.000 jaar geleden at; tegen die tijd hield het jagen en verzamelen op en begonnen landbouw en veeteelt. De laatste 10.000 jaar is procentueel 0,5% van de tijd van de menselijke ontwikkeling. Onder de leefomstandigheden van die 95,5% van de historie zijn onze constitutie, genen enz. gebouwd. Het voedsel bevatte toen (on)regelmatig beetjes vlees, gevogelte, vis en schaaldieren; er werd ook nogal eens een maaltijd overgeslagen en gevast. Twee maaltijden per dag is dan ook prima en gezond.

  • Cees
   Author

   Beste Kees,

   Dat was in de begintijd echt een probleem – weten we achteraf. Net als het ontbreken van de juiste aminozuren. We hebben op een goed moment kippen genomen en af en toe een eitje doet wonderen voor je B12.
   In dit stukje lees je mijn verhaal: https://hennepweb.nl/over-mij/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *