Lekker tussendoortje: mueslireep zonder allergische reactie

Lekker tussendoortje? Ik eet de hele dag door kleine beetjes. En een lekker tussendoortje is dan een mueslireep. Veel energie, voedzaam: “met hele granen’ of ‘multigranen’. En daar beginnen de problemen: allergische reacties! Als je bepaalde voedselallergieën hebt – en dat hebben nogal wat mensen – laat zo’n mueslireep dan in het schap liggen. Trouwens: laat ze überhaupt in het schap liggen want er is geen lekkerdere mueslireep dan uit dit recept met zonnebloempasta .

Het recept (een vegetarisch recept), zit vol eiwitten, goede vetten, vezels, essentiële aminozuren en vitaminen. Je kunt er bovendien volop mee variëren.

Lekker tussendoortje

Dit heb je nodig:

  • 200 gram honing
  • 200 gram zonnebloempasta
  • 600 gram gepofte amarant
  • 100 à 150 gram van je favoriete granen (waar je niet allergisch voor bent, zoals glutenvrij)
  • 200 gram gedroogde vruchten
  • handvol van alles en nog wat: chocolade, zonnebloempitten, hennepzaad

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de honing met de zonnebloempasta tot een gladde massa.
  • Voeg de gepofte amarant toe. Roer de rest van de ingrediënten er doorheen.
  • Leg bakpapier op een bakplaat.
  • Smeer het mengsel uit over het papier en zorg dat ongeveer een halve centimeter dik is.
  • Schuif in de oven en bak gedurende 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Laat afkoelen en snijd in de gewenste vorm.
  • Je houdt ze ongeveer een week lekker en knapperig in een luchtdichte bus.

Opmerking

Het is niet altijd eenvoudig om aan amarant te komen. Probeer de natuurvoedingswinkel of het reformhuis. Geroosterd heeft dit zogeheten pseudograan een zachte, nootachtige smaak. Pseudograan is een verzamelnaam voor zaden die op dezelfde manier worden gebruikt als graan.

Download meer recepten

Op deze website vind je veel recepten met hennep, abrikoospit, amandel, walnoot, pompoenpit… Wil je meer recepten? Download dan het dikke hennepboek. 100 pagina’s met inspiratie en recepten. Gratis – en alle overige receptenboeken vallen dan ook nog eens bij je in de bus.

Download het hennepboek hier.

 

2 comments

  1. Petra

    Sorry, weer een vraag. Hoeveel repen haal je hieruit? lijkt me een gigantische hoeveelheid… Lastig als je geen huisgenoten hebt… Kunnen jullie per recept aangeven hoeveel porties er bereid worden? Bij sommige recepten staat het wel, andere niet.

    • Peter
      Author

      Hoi Petra,

      Je haalt er best veel uit, een reep of 28 (afhankelijk van hoe groot je ze snijdt).
      We hebben het zo gedaan dat je de hoeveelheden kunt halveren (14 repen) en nog eens kunt halveren (7 repen: elke dag van de week een).
      Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *