Kokosolie amandel cups

Kokosolie amandel cups Ik ben geen liefhebber van kokosolie in gewone gerechten, bijvoorbeeld om in te bakken. Maar wel als het om zoetigheid gaat. Zoals in dit veganistische recept: kokosolie-amandelcups. Ik gebruik hiervoor rauwe amandelpasta. Voor de leuk ende lekker doe ik er ook nog hennepzaad overheen en extra pure veganistische chocola.kokosolie amandel cups

Het is belachelijk makkelijk om te maken. Nu maken, over een uurtje eten – en dan doet de vriezer het meeste werk voor je.

Eerst even dit

Ik krijg veel vragen van lezers van dit blog waarom ik niet bak in ghee of kokosolie. Ghee is dierlijk en omdat er veel veganisten in mijn lezerskring zitten, wil ik dat niet gebruiken. En kokosolie vind ik niet lekker.

‘Dan moet je de geraffineerde nemen’, krijg ik dan te horen, maar daar zit het probleem. Met die geraffineerde kokosolie is gerommeld in de zin dat de smaak en geur eraf zijn gehaald. Dan vertrouw ik het niet meer. Maar kokosolie met geur en smaak vind ik heerlijk combineren met chocolade en amandelpasta

Kokosolie amandel cups | dit heb je nodig

  • 250 g rauwe amandelpasta
  • 75 g kokosolie
  • 3 el agavesiroop (of zoetstof naar keuze)
  • 50gr extra pure chocola (veganistisch)
  • 2 el hennepzaad (zonder schil)

Zo maak je het

  • Meng in een kom de amandelpasta met de agavesiroop en kokosolie
  • Schep het mengsel in mini-muffinvormpjes
  • Bestrooi ze met hennepzaad en schaaf er wat chocolade over
  • Laat opstijven in de vriezer (minimaal een uur)
  • Eet op

Een paar opmerkingen

De kokosolie wordt dikker naarmate ze kouder wordt. De substantie wordt in de vriezer behoorlijk hard. Ik gebruik voor dit recept mijn eigen onovertroffen rauwe amandelpasta. Maar je kunt uiteraard ook een andere pasta nemen. Van geblancheerde amandelen of (ook lekker) walnootpasta.

Wat betreft lekker-lekkerder-lekkerst: ik geef ze een topping van hennepzaad en chocoladeschaafsel (. Je kunt de chocolade klein hakken en door het mengsel scheppen. Je kunt de hennepzaadjes er doorheen scheppen. Of  andere ingrediënten zoals krenten en rozijnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *