Hummus met henneppasta – vega tussendoortje

Hummus met henneppasta is een heerlijk (vega) tussendoortje of lekker bij het aperitief als smeerseltje.
Serveer het met volkoren- of speltbrood of als dip voor bleekselderij en andere rauwkost.

Het leven kan soms zo simpel zijn. Ook -en misschien wel juist- het lekkere leven. Een makkelijk veganistisch
recept voor hummus: helemaal het einde. De henneppasta is erg lekker en bevat een hele trits goede
voedingsstoffen zoals je bij de voedingswaarde van hennep kunt zien.

Dit heb je nodig
•    1 blik kikkererwten
•    150 g henneppasta
•    2 à 3 teentjes knoflook
•    sap van 2 citroenen
•    komijnzaad naar smaak

Zo maak je het
•    Laat de kikkererwten uitlekken en bewaar wat van het vocht
•    Doe samen met henneppasta, knoflook en citroensap in blender of keukenmachine
•    Pureer tot een glad smeersel
•    Doe er eventueel wat van het kikkererwtenvocht bij
•    Voeg naar smaak gekneusde komijnzaadjes en peper toe

Download meer recepten

Op deze website vind je veel recepten met hennep, abrikoospit, amandel, walnoot, pompoenpit… Wil je meer recepten? Download dan het dikke hennepboek. 100 pagina’s met inspiratie en recepten. Gratis – en alle overige receptenboeken vallen dan ook nog eens bij je in de bus.

Download het hennepboek hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *