Hoge bloeddruk verlagen

Hoge bloeddruk verlagen is buitengewoon verstandig. Op hennepweb.nl ga ik me niet bezighouden met medische adviezen. Maar een hoge bloeddruk is wel een zorgenkindje. Je voelt er niks van, maar de gevolgen kunnen vernietigend zijn. En er zijn talloze factoren die tot een hoge bloeddruk kunnen leiden.

Het is daarom altijd raadzaam om regelmatig je bloeddruk te (laten) controleren. Als je bloeddonor bent gebeurt dat 5 à 6 keer per jaar. Je hebt apparaatjes warmee je zelf je bloeddruk meten kunt. En je kunt ook regelmatig naar de huisarts gaan voor een bloeddrukmeting.

Wat is de oorzaak?

Hoge bloedruk kan verschillende oorzaken hebben:

 • stress
 • te veel koffie
 • te veel alcohol
 • drop en zout
 • overgewicht
 • roken
 • erfelijke aanleg
 • en nog veel meer…

Hoge bloeddruk verlagen en pompoenpitolie

Pompoenpitolie bevat veel vitamine E en K, anti-oxydanten en Omega 3. Maar pompoenpitolie heeft nog meer geweldige eigenschappen. Het kan helpen bij een te hoge cholesterol. En het kan helpen een hoge bloeddruk verlagen. Bovendien kan het helpen bij het verminderen van prostaatklachten.

En pompoenpitolie is erg lekker. In Oostenrijk wordt veel pompoenpitolie geproduceerd en de mensen daar kunnen eenvoudigweg niet zonder. Je zult er geen keuken vinden zonder pompoenpitolie (tenzij het net op is ). De Oostenrijkers (maar ook de Italianen) gebruiken het werkelijk overal bij: door de soep, over salades, vlees, vis, risotto, warme groenten… Maar ook over een bolletje vanille-ijs, de muesli en over een gekookt eitje. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt pompoenpitolie gebruikt.

In Nederland is pompoenpitolie eigenlijk net ontdekt en zelfs aan een voorzichtig opmarsje begonnen. Omdat het zo lekker is. En waarschijnlijk ook omdat het zo goed voor je is.

Je gezondheid ondersteunen door lekker te eten, best goed hè? Gebruik pompoenpitolie koud. Het is niet bedoeld om in te bakken of te braden, anders gaan smaak en goede eigenschappen verloren.

2 comments

  • Cees
   Author

   Beste Marjolein,

   Hartelijk dank voor je reactie.

   De hennepolie (voeding) wordt geperst (koud) uit de zaden van de hennepplant. Deze olie is de belangrijkste plantaardige bron van onverzadigde vetzuren omega6 en omega 3 en ook nog eens voor ons mensen in de perfecte verhouding van 1:2. Verder bevat hennepzaadolie alle 8 essentiële aminozuren. Mineralen: Sodium, ijzer, magnesium, calcium en fosfor. Bovendien is hennep een hofleverancier van vitamine E.

   Ik hoop dat je wat met dit antwoord kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *