5 redenen om hennepzaadolie te gebruiken

18 comments

 1. J. Sattler

  Super informatief, net als andere artikelen van jullie. Super al die links naar voorgaande artikelen. Bedankt voor het delen van alle informatie!!!!

 2. Annalisa

  Deze misverstanden worden ook niet uit de wereld geholpen zolang je de termen ‘hennepolie’ en ‘hennepzaadolie’ door elkaar blijft gebruiken. Hennepolie wordt gemaakt van de hars en bevat een vrij hoog percentage THC. Daar word je dus wel high van. Hennepzaadolie wordt gemaakt van de zaden en bevat zo weinig THC dat je er niet high van wordt, ook niet van grotere hoeveelheden.

  Ik neem aan dat dit artikel over hennepzaadolie gaat!

  • Peter
   Author

   Hoi Annalisa,

   Dank voor je reactie en oplettendheid.
   In onze ogen is dit artikel uiterst genuanceerd en het doel is om het verschil tussen hennepzaadolie en hennepolie uit te leggen. Hennepolie wordt door veel mensen gebruikt als een verzamelnaam. Althans: bij Gezondmetpit krijgen we geregeld vragen over hennepolie terwijl mensen dan hennepzaadolie bedoelen. Veel mensen denken kennelijk dat hennepzaadolie hennepolie heet.

   Dit artikel legt dat verschil, denken wij, goed uit. In dit artikel vind je nog wat andere info over dit onderwerp. Misschien wil je daar ook even naar kijken? https://hennepweb.nl/hennepolie-een-paar-fijne-weetjes/

 3. Inette

  Ik heb een hoge bloeddruk waar ik medicijnen voor slik. Nu hoorde ik dat lijnzaadolie en hennepzaadolie beide goed zijn tegen hoge bloeddruk. Kan ik beide oliën tegelijk gebruiken b.v. in mijn yoghurt ‘smorgens en in welke hoeveelheid. En er zijn ook lijnzaadoliecapsules, hebben die dezelfde werking en hoeveel moet je daar dan van nemen?
  Veel vragen maar ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.
  Vr.gr.

  • Peter
   Author

   Hoi Inette,

   Hartelijk dank voor je reactie en je vraag.

   Bij Gezondmetpit zijn we geen medische vraagbaak. Als je hennepolie gebruikt, dan kun je toe met één à twee eetlepels per dag. Voor zover we weten is hennepolie er niet in capsulevorm. Tegelijkertijd is het erg lekker (dit in tegenstelling tot lijnzaadolie), dus met de lepel nuttigen, door een smoothie of (soja)yoghurt mengen, of flinke scheuten over de sla sprenkelen: het wordt er allemaal lekkerder op.

   Probeer wel die hoeveelheid per dag binnen te krijgen. En als je je echt zorgen maakt over een hoge bloeddruk, raden we je altijd een bezoek aan je huisarts aan.

 4. Karin

  Ik heb fybromyalgie, artrose en een hoge reumafactor in het bloed.
  Nu kom ik steeds vaker tegen dat het gebruik van hennepzaadolie hiervoor positief werk.
  Hebben jullie hier al ervaringen mee?

  • Peter
   Author

   Beste Karin,

   Hartelijk dank voor je reactie. Hennepweb is geen medische website en wil geen medische adviezen geven omdat dat niet binnen onze competenties valt.
   Tegelijkertijd: hennepzaadolie kun je gerust proberen. Baat het niet, schaadt het niet – maar zie het vooral niet als laatste redmiddel. Misschien heb je er veel profijt van.

 5. Ellen

  Hallo,

  Kan deze olie ook je bloedstolling beïnvloeden?
  Dat is namelijk mij probleem een verhoogde kans op trombose.

  vriendelijke groet Ellen

  • Peter
   Author

   Hoi Ellen,

   Hartelijk dank voor je reactie. Bij een verhoogde kans op trombose is het beste advies dat we je kunnen geven om naar je (huis)arts te gaan.

   Of hennepolie je bloedstolling beïnvloedt is bij ons niet bekend.

 6. soraida

  Hallo,

  Ik heb al een paar jaar psoriases en kom er niet vanaf als ik veel zon word het steeds minder, kan ik zonnen en dan hennepzaadolie op me lichaam smeren zonder dat het erg is ? Of kan ik beter hennepolie gebruiken?

  Groetjes Soraida

  • Peter
   Author

   Hoi Soraida,

   Hartelijk dank voor je reactie. Als al eerder op dit blog vermeld: Hennepweb wil geen medische adviezen geven.

   Het lijkt erop dat sommige psoriasispatiënten baat hebben bij hennepzaadolie. Hennepzaadolie wordt gewonnen uit de zaadjes van de hennepplant en bevat veel goede stoffen zoals een ideale mix van onverzadigde vetzuren.

   Kun je laten weten of het je helpt?

 7. Marietje Lemmens

  Lieve Lezer,
  dat ik computeren kan
  dank je wel ,voor de uitwisseling en voor deze prachtige boodschappen
  ik ben 71 jaar en mag nog elke dag nieuwe dingen leren
  ik neem helmaal geen pillen, lees , zoek uit in de winkel en kook het zelf ,heerlijk
  zoals over voeding, super! en het is gratis , samen delen, dat vindt Marietje ook super
  ik word steeds jonger en gezonder,
  heb geen dokter nodig
  jullie geven mij een heel groot geschenk,
  Dank je Marietje

 8. Yvonne

  Hallo, kan deze hennepzaadolie door mens en dier gebruikt worden of is de hennepzaadolie voor dieren anders van samenstelling? Is daar iets over te zeggen?

 9. Jenny

  Hallo. Ik probeer achter de hoeveelheid vitamine e te komen. Kan het niet vinden. Kunnen jullie mij dat vertellen? Dankje jenny

 10. Cor Lintjes

  Hallo,

  de verhouding omega 6-3 in hennepolie is 3:1. Meestal is de verhouding bij de westerse mens boven de 3:1 zelfs to 20:1. Logisch geredeneerd moeten we dan zeker geen verhouding 3:1 gebruiken maar 1:3 om de verhouding gunstiger te krijgen. Dus geen hennepolie maar wat dan wel ?

  Groetjes, Cor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *