Hennepmousse met kruidnootjes – toetje

Hennepmousse: veel simpeler kan lekker eten niet zijn. Als je geen tijd hebt en je wilt wél een lekker toetje (bijvoorbeeld met Sinterklaas), dan is dit je recept. Een vegetarisch recept – wel te verstaan.

Van de hennepzaadjes kun je een lekker smeuïge, cheescake-achtige substantie maken, die als basis dient. En ik denk dat ik in de toekomst nog wel meer van dit soort heerlijkheden maken zal.

2014-12-05 12.39.11

Hennepmousse – ontstaan en voedingsstoffen

De basis van dit recept is eenvoudig: vermaal zaadjes van de hennepplant. Neem trouwens wel hennepzaadjes zonder schil. Dat eet makkelijker.

Omdat je niets verwarmt, blijven de goede voedingsstoffen van hennep gewoon behouden (kijk hier voor de voedingswaarde van hennep).

Hennepmousse, gluten en suiker

Een kleine waarschuwing is op zijn plaats. Ik heb voor het recept kruidnootjes gebruikt van de HEMA. Die zijn niet glutenvrij. Heb je een glutenallergie, ga dan op zoek naar glutenvrije kruidnootjes. Of maak ze zelf van onder meer hennepmeel – ik hoor graag hoe je die maakt, dus laat het me onderin weten!

Wat betreft de suiker: de kruidnootjes van de HEMA bevatten er veel van. Ook hiervoor geldt: er valt alleen aan de suiker te ontkomen als je zelf de kruidnootjes maakt. Je kunt dan een andere zoetstof naar keuze gebruiken. Voor het overige heb ik trouwens dadelstroop gebruikt.

Hennepmousse met kruidnootjes – dit heb je nodig

Met onderstaande ingrediëntenlijst maak je hennepmousse voor 4 personen:

  •  250 g geschild hennepzaad
  • 1 dl water
  • 1 vanillestokje
  • 2 el dadelstroop (of zoetstof naar keus)
  • handvol kruidnootjes

Zo maak je het

  • Snijd het vanillestokje in de lengte open
  • Schraap met een theelepel de zaadjes eruit
  • Doe hennepzaad, water, vanillezaad en de stroop in de blender en laat een minuut draaien op de hoogste stand
  • Er ontstaat een dikke roomachtige mousse
  • Doe de mousse over in 4 glazen (of bakjes) en laat door en door koud worden in de koelkast

Zo serveer je het

  • Verkruimel de kruidnootjes, houd er vier achter – verkruimelen gaat het makkelijkst als je ze in een plastic zakje doet en ze met een deegroller plet
  • Strooi de kruimels over de mousse
  • Garneer met een hele pepernoot

Kruidnotenrecept

Wil je zelf je kruidnoten maken? Ik kwam dit glutenvrije recept tegen op de website van het voedingscentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *