5 comments

 1. Petra

  Nog meer recepten, glutenvrij, suikervrij, koemelkvrij, met hennepmeel? Ik heb weinig kunnen vinden op internet, alleen de henneppannenkoekjes van vegadutchie, bij jullie ook bekend. Ik ben heel benieuwd naar meer recepten, voor bv krentenbrood/mueslibrood, vegaburgers, hartige taart/muffins???? Of vinden jullie het zinvol als ik, na wat ervaring te hebben, zelf eens wat probeer en doorgeef?????

  • Peter

   Hoi Petra,
   Dit (vega) recept voor een burger staat gewoon bij ons op de site. Weliswaar met havermout, maar dat kun je vervangen door hennepmeel (en arrowroot of xantaangom).
   Ik vind het wel een interessant idee om meer recepten te ontwikkelen voor mensen die vrij moeten zijn van gluten, suiker, koemelk etc. Aan de andere kant willen we niet een medische kooksite worden. Het lekkerste dat het beste voor je is, daar draait het wat ons betreft om.

 2. vidya

  Ik heb het brood met het hennepmeel gemaakt. Er is iets misgegaan. Het hennepmeel is donkerbruin dus het brood ook. Het ziet er wel heel gezond uit. Het brood is niet gerezen, is heel compact, een soort krokant roggebrood. Het is best lekker maar niet luchtig zoals op de foto.
  Wat heb ik verkeerd gedaan?

  • Peter

   Hoi Vidya,

   Hartelijk dank voor je reactie.

   Het klopt dat hennepbrood erg donker is, maar als het de structuur heeft van roggebrood is er iets in het proces niet goed gegaan. Op afstand is natuurlijk niet helemaal goed te zeggen wat dat dan is.

   Omdat hennepmeel glutenvrij is, is het lastig om een mooi samenhangend deeg te kneden. Het luchtige komt er in door de gist. Heb je gist gebruikt?

   Heb je arrowroot gebruikt of xantaangom? Heb je het meel gemengd met andere soorten meel? Laat even weten wat je hebt gedaan, dan kan ik je een beter antwoord geven.

 3. Saskia

  Hoi,

  Kan ik dit brood maken samen met spelt bloem? Ik heb speltbloed en spelt meel maarcdaxht dat de bloem dan beter is erbij of zit ik verkeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *