Hartige taart met pompoenpitten

Een heerlijk vegetarisch recept voor een hartige taart. Makkelijk te maken en in een halfuurtje op tafel. Gebruik (naar keuze) bloem of glutenvrij hennepmeel. In dat laatste geval heb je xantaamgom nodig voor de binding, zodat je een soepel deeg krijgt. Xantaamgom vind je bij je reformhuis.

Dit heb je nodig voor de hartige taart met pompoenpitten:

Deeg

  • 250 gr bloem (of glutenvrij hennepmeel + xantaangom)
  • 125 gr boter
  • 1 ei

Vulling

  • 2 eieren
  • 250 gr ricotta
  • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 500 gr verse spinazie
  • 2 el pompoenpitten

Zo maak je het (deeg)

Meng in een kom bloem, boter, ei. Voeg 2 el water en wat zout toe. Kneed tot soepel deeg. Maak er een dikke worst van; wikkel in plasticfolie. Laat 30 minuten rusten (koele plek). Oven voorverwarmen op 200 °C. Snijd het deeg in dunne plakken en bedek de taartbodem. Bedek ook de randen en druk de plakken goed tegen elkaar zodat het één geheel wordt. Zet de taartvorm in de koelkast.

Zo maak je het (vulling)

Klop de eieren los en voeg ricotta en Parmezaanse kaas toe. Voeg gedroogde tomaten, zout, peper toe en meng goed. Verhit de olie in een koekenpan. Knoflook ca. 30 seconden bakken, spinazie toevoegen en zolang meebakken dat al het vocht verdwijnt. Meng door het eimengsel en doe het geheel in de taartvorm. Strooi de pompoenpitten erover – die zullen vanzelf door het mengsel zakken. Zet midden in de oven. In 30 minuten lekker goudbruin bakken.

In plaats van spinazie kun je ook andere groentesoorten gebruiken, zoals rucola (dat maakt het nog wat Italiaanser). Andere groenten hoef je niet zolang met de knoflook mee te bakken, omdat er doorgaans veel minder vocht in zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *