Glutenvrije pasta met paddenstoel en hennep-balsamicosaus

Glutenvrije pasta is de enige pasta die je kunt eten als je een glutenallergie hebt, of coeliakie. Nu kun je glutenvrije pasta zelf maken (met hennepmeel) of je kunt het kopen bij de supermarkt. Maar glutenvrije ravioli heb ik bij de super nog niet gevonden. En (eerlijk is eerlijk) ik heb nog niet zelf pasta gemaakt van hennepmeel.

Glutenvrije pasta – van rijst

Ik kwam bij de toko rijstvellen tegen. Ik dacht: wat kan ik daarvan maken? De perfecte ravioli – en die ravioli is nog glutenvrij ook.

Rijstvellen zijn lekker en makkelijk te verwerken. Je giet er gewoon heet water overheen en het wordt een zachte, maar stevige massa die zich makkelijk laat verwerken. In dit gerecht gebruik je naast hennepolie en hennepzaadjes met schil ook ketjap. Daardoor krijgt het een iets oosters tintje. Let er op dat de (soja)ketjap glutenvrij is, als je een glutenallergie hebt.

Deze glutenvrije ravioli is lekker met een komkommersalade. Hieronder de stap voor stap beschrijving.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 12 rijstvellen
  • 1 doosje paddenstoelen, in kleine stukjes
  • 1 bos lente-ui, in ringetjes
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el ketjap (let op dat deze glutenvrij is)
  • 1 dl balsamico-azijn, tot de helft ingekookt
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1 el hennepolie
  • 1à 2 losgeklopte eieren
  • 1 el hennepzaad, ongeschild

 Zo ga je te werk:

  • Pers één teen knoflook, hak de paddenstoelen klein en snijd de lente-ui in dunne ringen
  • Fruit circa 4 minuten in de sesamolie, tot het vocht uit de paddenstoelen is verdampt
  • Blus af met ketjap en doe over in een kom
  • Overgiet elk rijstvel afzonderlijk met kokend water en laat afkoelen op werkblad
  • Vul de rijstvellen: leg een eetlepel van het paddestoelenmengsel in het midden van elk vel, bestrijk met ei en vouw tot driehoekjes
  • Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie met de resterende knoflook
  • Voeg als de knoflook begint te kleuren balsamico-azijn toe
  • Haal van het vuur en roer de hennepolie erdoor
  • Verwarm ondertussen in een stoompan de ravioli
  • Leg op vier borden en giet de saus erover en garneer met hennepzaad
  • Erg lekker is een komkommersalade erbij die is aangemaakt met iets zuurs, zoals granaatappelazijn

Heb je een glutenallergie?

Het is best lastig om aan lekkere recepten te komen als je een glutenallergie hebt. Rijstvellen, dat kan. Maar met hennep en hennepmeel kun je veel meer. Hennep is glutenvrij, hennepmeel ook.

Op deze website vind je een aantal glutenvrije recepten. Als je zelf een lekker recept hebt, deel het hieronder!  En laat me ook hieronder even weten wat je van deze pasta vind.

 

Glutenvrije pasta op Facebook

Hieronder zie je een Facebook logo. Het is mijn missie om meer mensen met glutenvrij hennep en hennepzaad te laten kennismaken. Facebook is een ideale manier om het bij jouw vrienden onder de aandacht te brengen. Een druk op de button hieronder is voldoende. Alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *