Glutenvrij

glutenvrij

Glutenvrij, coeliakie en glutenallergie

Hieronder vindt je alle recepten van Hennepweb.nl die glutenvrij zijn. Handig als je een glutenallergie hebt. Maar als je geen glutenallergie hebt? Dan zijn het evengoed heerlijke gerechten. Hennepmeel bijvoorbeeld… onovertroffen.

Als je meer wilt weten over het onderwerp, ga dan hier naar toe.

Er is veel te vertellen over coeliakie en ik ben geen medische encyclopedie. Dat wil en kan ik met Hennepweb.nl ook helemaal niet zijn trouwens. Wil je meer weten over het onderwerp, kijk dan even op glutenvrij.nl

Omdat hennepmeel van nature geen gluten bevat kun je er natuurlijk recepten mee maken waar je niet allergisch voor bent. Omdat het vrij is van gluten moet je wel een paar maatregelen nemen om te zorgen dat deeg van hennepmeel toch samenhang krijgt en luchtig wordt.

Normaal zorgen gluten daarvoor. Gebruik hennepmeel daarom altijd in combinatie met andere meelsoorten, zoals boekweit, rijstmeel of amandelmeel. Ik maak zelf graag pannenkoekjes van hennepmeel met kikkererwtenmeel.

Om extra binding te krijgen kun je bindmiddelen als xantaangom of arrowroot gebruiken. Het is wel zaak dat je er wat mee experimenteert zodat je het precies krijgt zoals jij het hebben wilt. Hieronder een paar ideeën voor recepten die vrij zijn van gluten.

Glutenvrije recepten: