Gestoofde merquezworstjes met granaatappelazijn

Hennepweb.nl is er voor iedereen met een bewuste leef- en eetstijl. Ook voor flexitariërs. En die eten af en toe vlees of vis. Eet jij dat niet? Overslaan dan deze pagina en meteen door naar de vegetarische of veganistische recepten.

Maar als je wel (af en toe) vlees eet: van de biologische slager alsjeblieft.

Herkomst merquez
Merguez komt uit Marokko en Tunesië. De worst wordt bereid van lams- of rundvlees en is pittig gekruid met harissa. In dit recept stoof je de worst met granaatappelazijn. Een lekker hartig hapje voor een winterse dag. Lekker met quinoa en een groene salade.

Dit heb je nodig:

  • 6 biologische merquezworstjes
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 el granaatappelazijn
  • 1 tl zeezout
  • 2 gedroogde chili’s
  • 1 tl komijnzaad, gekneusd
  • Handvol gehakte Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn)
  • Zwarte peper

Zo maak je het:

  • Laat de chili’s 10 minuten in warm water weken
  • Verwijder de zaadjes en snijd fijn
  • Snipper de ui en fruit deze in een grote koekenpan tot ze glazig zijn
  • Voeg de granaatappelazijn toe en laat enkele minuten inkoken
  • Snijd de merquezworstjes in stukjes van ca. 3 centimeter en doe ze bij de uien
  • Voeg zout, chili en Italiaanse kruiden toe
  • Laat stoven tot de worstjes gaar zijn
  • Kruid met versgemalen zwarte peper

Eet ze.

Download meer recepten

Op deze website vind je veel recepten met hennep, abrikoospit, amandel, walnoot, pompoenpit… Wil je meer recepten? Download dan het dikke hennepboek. 100 pagina’s met inspiratie en recepten. Gratis – en alle overige receptenboeken vallen dan ook nog eens bij je in de bus.

Download het hennepboek hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *