Club sandwich met gegrilde groenten en amandelpasta – vega style

Een club sandwich zonder vlees of vis. Lekker en toch gezond lunchen, dat is soms nog een hele opgave. Een lunch moet voedzaam en vooral heel smakelijk zijn. Hieronder een veganistisch recept voor een  club sandwich met gegrilde groenten en een forse lik amandelpasta.

Een veganistische club sandwich met 13 ingrediënten en toch simpel te maken.

Zo lekker heb je nog nooit een club sandwich gegeten. Niet met kip, spek of vis, maar met (gegrilde) groenten en amandelboter. Rijk aan smaak én vitamines en je kunt er net zo mee experimenteren als je wilt. Gebruik bijvoorbeeld rucola in plaats van waterkers. Of gebruik eens rode bietjes. Of voeg een handvol gehakte verse kruiden toe aan de amandelpasta. Met deze 13 ingrediënten maak je een superlunch.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

 1. 12 (volkoren) boterhammen
 2. halve courgette
 3. halve aubergine
 4. halve komkommer
 5. 1 grote ui
 6. 2 grote tomaten
 7. gegrilde paprika (pot)
 8. zakje waterkers, harde steeltjes verwijderd
 9. 100 g geblancheerde amandelpasta
 10. 6 el olijfolie
 11. 4 el citroensap
 12. 1 teen knoflook
 13. zout en peper naar smaak

Zo ga je te werk

 • Snijd de courgette en de aubergine in plakken van een halve centimeter. Bestrijk de plakken licht met olijfolie en gril tot ze lichtbruin zijn.
 • Schaaf met de kaasschaaf lange slierten van de komkommer. Snijd de tomaat in dunne plakken en de ui in dunne ringen. Verwijder de harde stelen uit de waterkers. Snijd de gegrilde paprika in repen.
 • Roer de amandelboter, 4 eetlepels olijfolie, het citroensap, knoflook uit de pers en zout naar smaak tot een glad smeersel.
 • Rooster de boterhammen licht. Besmeer 4 boterhammen dun met de amandelspread. Beleg met uienringen, courgette en tomaat. Bestrooi naar smaak met zout en peper. Besmeer nog 4 boterhammen met de amandelspread en leg die op de eerste. Beleg met waterkers, aubergine, paprika en komkommer. Doe daar de 4 laatste boterhammen op. Snijd in driehoeken en steek in elke driehoek een cocktailprikker.

Geef je mening

Wil je nog een leuke variant met mij en andere lezers delen? Zet het hieronder, bij het commentaar.

Download meer recepten

1 comment

 1. Pingback: Acne en wat kunnen amandelen er tegen doen? | Gezondmetpit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *