Bitterkoekjes met abrikoospitpasta – smullen binnen 30 minuten

Stel je hebt zin in koekjes, bitterkoekjes om precies te zijn. Wat is er dan mooier, lekkerder en gezelliger dan dat ze in 30 minuten klaar zijn? Koekjes zelf bakken, terwijl de keukenmachine en oven het werk doen. Hoe mooi kan het zijn.

Heb je trek in een lekker koekje? Met dit vegetarisch recept (duhuh) voor bitterkoekjes met abrikoospitpasta, komen de koekjes over een halfuurtje dampend uit de oven. Snel aan de slag! Je hoeft er bijna niets voor te doen, want de keukenmachine en de oven doen het voor je. Je huis geurt er lekker van, ze zijn zalig bij de koffie en nog veel lekkerder na een feestelijk diner bij een mooi glas dessertwijn.

Iets over abrikoospitpasta
Abrikoospitpasta is een niet alledaags ingrediënt, maar leent zich uitstekend voor allerlei (zoete) gerechten. Het is een kwestie van een keer proberen. Hier vind je meer informatie over de voedingswaarde van abrikoospitpasta.

Bitterkoekjes zelf bakken: dit heb je nodig
Als je deze koekjes zelf wilt gaan bakken, wat echt heel makkelijk is, heb je de volgende ingrediënten nodig. Schrik niet van de hoeveelheid suiker. Je kunt hier ook alternatieven voor nemen zoals rietsuiker. Helemaal achterwege laten is niet lekker:

  • 100 gram abrikoospitpasta
  • 200 gram blanke amandelen
  • 600 gram suiker
  • 1 eiwit

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Maal de amandelen met 200 gram suiker in de blender of keukenmachine
  • Mix de rest van de suiker, de abrikoospitpasta en het eiwit erdoor en laat draaien tot het een glad beslag is
  • Vorm met twee lepels kleine hoopjes op de bakplaat
  • Bak goudbruin (circa 25 minuten)
  • Laat de koekjes afkoelen en neem ze voorzichtig van de bakplaat

Download meer recepten

Op deze website vind je veel recepten met hennep, abrikoospit, amandel, walnoot, pompoenpit… Wil je meer recepten? Download dan het dikke hennepboek. 100 pagina’s met inspiratie en recepten. Gratis – en alle overige receptenboeken vallen dan ook nog eens bij je in de bus.

Download het hennepboek hier

2 comments

  1. Pingback: Abrikozenpitten: de pasta is lekker en goed voor je | Gezondmetpit

  2. Pingback: Abrikozenpitpasta lekker en boordevol goede voedingsstoffen | Gezondmetpit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *