Amandel-chocoladebonkjes – glutenvrij gebak met amandelpasta

Snoepen met een glutenintolerantie gaat prima. Deze amandel-chocoladebonkjes zijn het sluitende bewijs 🙂 De amandelpasta maakt het helemaal àf.

’s Middags lekker bijpraten onder het genot van een kopje thee? Geniet extra van het moment met deze heerlijke amandel-chocoladebonkjes. Je maakt ze zonder meel. Ook geschikt voor mensen met een glutenallergie.

Dit heb je nodig voor ± 14 stuks:

  • 250 g amandelpasta
  • 2 eieren
  • 1,5 dl vloeibare honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g glutenvrije pure chocola (73% cacao)
  • snufje zout

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Vet een bakvorm van ± 20 bij 20 centimeter in of bekleed hem met bakpapier. Hak de chocola in kleine stukjes. Mix amandelpasta, honing, eieren en zout. Voeg bakpoeder toe en blijf mixen tot een gladde, romige massa. Schep chocolastukjes erdoor. Giet het beslag in bakvorm en laat 35 minuten bakken. Laat afkoelen en snijd in vierkanten. Bewaar in luchtdicht blik.

Heb je een glutenintolerantie? Ik heb nog een paar glutenvrije recepten voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *