5 comments

 1. cindy

  ik eet elke dag 5 abrikozenpitjes. dit zou het risico op kanker sterk verminderen 🙂 van abrikozenpitpasta heb ik nog nooit gehoord.ga ik mss eens proberen.

  • Peter
   Author

   Hoi Ciny, als je internet op na leest zou dat schijnen te helpen, maar zo zit het niet. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor, sterker nog: de bittere pitten leveren blauwzuur op. Uitkijken dus en liever een potje abrikozenpitpasta kopen (lekekr hoor!).

   • Mariet

    Betreft blauwzuur uit de abrikozenpitten: dagelijks neem ik ongeveer 7 gemalen pitten als preventie tegen kanker. Één van de tekorten in ons lichaam is Vit. B17. De pitten bevatten B17.
    Om scheurbuik tegen te gaan moet men voldoende vitC binnenkrijgen.
    Om kanker tegen te gaan moet men voldoende vitB17 binnenkrijgen.
    Zowel scheurbuik als kanker blijkt een ziekte te zijn door tekorten.

    Niet bewezen? Ik dacht het wel, daar er mensen met kanker grotere porties VitB17 ingenomen hebben en genezen zijn verklaard. Artsen begrijpen dit natuurlijk niet. Dit wordt ze tijdens de studie niet onderwezen. Triest. Ook weet een arts weinig of niets van voeding.
    Het wordt dus tijd dat de reguliere geneeskunde gaat samenweken met de “alternatieve” geneeskunde. Hoogste tijd.

    • Peter
     Author

     Beste Maria,

     Hartelijk dank voor je reactie.

     Zoals we vaker zeggen: we zijn geen medici en zullen geen adviezen geven op gezondheidsgebied. Het is bekend en wetenschappelijk bewezen dat bittere abrikoospitten blauwzuur in het lichaam kunnen veroorzaken.

     Of tekorten kanker veroorzaken kunnen we niet onderschrijven. Wel zijn we het hartgrondig met je eens dat de reguliere geneeskunde zou moeten kijken wat de invloed van onze voeding is op onze gezondheid. Een samenwerking tussen regulier en ‘alternatief’ (waarvoor jij pleit), kunnen we van harte aanbevelen.

 2. Ja

  Een artikel dat tenminste genuanceerd informeeert over verschil wit+bitter (schadelijk) / bruin+zoet/bitter (voedingsstoffen). Dit artikel is tot nu toe beste artikel mbt nuance verschillen: niet alle abrikozenpitten zijn wit en bitter.

  Jammer dat de link in dit artikel: https://hennepweb.nl/voedingswaarde-abrikoospit/
  niet de beschreven voedngswaardetabel oplevert.

  Het is helaas dezelfde “strijd” tussen margarine en boter (volksmond: roomboter) en/of kokosolie/vet. Dat is genuanceerder dan wat de door overheid gesponsorde club voedingswaarde.nl informeert. Grofweg: als je naar kokosolie/vet kijkt ben je morgen overleden. Zelf veel zoeken en lezen en dan beslissen wat je waar vindt en wie je zou kunnen geloven. In dit geval geloofde ik de zeer uitgebreide uitleg van een Reformwinkel in Limburg. Wij hebben margarine (en o.a. alle Unilever, Proctor, Nestle, Kraft, etc producten) uitgebannen.

  Idem is cannasbis… een van de meest niet integere groepen in de wereld (de farmaceuten) hebben ervoor gezorgd dat er wetgeving kwam die het plantje illegaal en strafbaar maakten. En nu komt er steeds meer onderzocht bewijs over de kwaliteiten van dit door de natuur geschapen plantje cannabis sativus en zelfs in Amerika steeds meer staten die de illegaliteit opheffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *